Pakistan: Zeci de persoane decedate in urma inundatiilor din Karachi

Sambata, 29 August 2020, ora 05:40
4254 citiri
Pakistan: Zeci de persoane decedate in urma inundatiilor din Karachi
Foto: Ell_Enn

Zeci de persoane si-au pierdut viata si alte cateva milioane au ramas izolate dupa cele mai severe ploi torentiale din ultimii aproape 90 de ani care au inundat cel mai mare oras din Pakistan, Karachi, au anuntat vineri oficiali locali si membri ai echipelor de interventie, potrivit DPA.

Cel putin 41 de persoane au decedat in urma celor mai recente ploi torentiale care s-au dezlantuit incepand de marti asupra metropolei de circa 20 de milioane de persoane, situate in sudul Pakistanului, a precizat seful politiei municipale, Ghulam Nabi Memon.

Cel putin 23 de persoane si-au pierdut viata doar joi, a spus Faisal Edhi, presedintele Fundatiei Edhi, cea mai mare organizatie de caritate din Pakistan, care administreaza o retea de ambulante si morgi.

Se asteapta ca bilantul deceselor sa urce semnificativ atunci cand echipele de salvare vor ajunge in anumite cartiere inaccesibile pana in prezent, a mai precizat Faisal Edhi.

Circa doua milioane de persoane ar putea fi izolate din cauza suprasaturarii solului cu apa in zonele mlastinoase joase care nu detin un sistem de drenaj eficient, a spus Agentia pentru Managementul Dezastrelor Nationale (NDMA).

A fost mobilizata armata, iar salvatorii au folosit ambarcatiuni din flota marinei pakistaneze pentru a ajunge la victime, a spus Murad Ali Shah, prim-ministru al provinciei Sindh, din sudul tarii, a carei capitala este orasul Karachi.

Orasul a fost lovit de cea mai severa serie de precipitatii de dupa anul 1931, a precizat directorul agentiei meteorologice a provinciei Sindh.

Ploi torentiale sunt asteptate in sudul si sud-vestul Pakistanului in urmatoarele doua zile, a adaugat Sarfraz, starnind temeri referitoare la riscul unor noi distrugeri.

Sute de persoane isi pierd viata in Pakistan si in alte tari de pe teritoriul dens populat al Asiei de Sud in fiecare an in perioada musonului, in lunile iulie si august.

In plus fata de inundatiile pe rauri provocate de ploile din Himalaya, schimbarile climatice au contribuit la inundatii in regiuni urbane si la revarsari ale lacurilor glaciare in ultimii ani.

Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Guvernul argentinian a cerut marţi, 23 aprilie, Pakistanului şi Sri Lankăi să-l aresteze pe ministrul iranian de interne Ahmad Vahidi, căutat pentru un atentat împotriva firmei de asigurări...
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
#Pakistan, #persoane, #decedate, #inundatii, #Karachi , #stiri internationale