Patru palestinieni ucişi şi doi arestaţi în Cisordania, în ciocniri cu armata israeliană

Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 17:49
1523 citiri
Patru palestinieni ucişi şi doi arestaţi în Cisordania, în ciocniri cu armata israeliană
Protestatarii palestinieni la o manifestație nocturnă de-a lungul frontierei dintre Fâșia Gaza și Israel FOTO Hepta

Patru palestinieni au fost ucişi duminică, 26 septembrie, în confruntări armate cu armata israeliană, în Cisiordania ocupată, au anunţat Ministerul palestinain al Sănătăţii şi armata israeliană, relatează AFP.

Trei palestinieni au fost ucişi în satul Bidu, la nord de Ierusalim, iar unul la Borquin, în nordul Cisordaniei, potrivit acestor surse.

Armata israeliană a anunţat că aceste confruntări armate au avut loc în tmpul unei ”operaţiuni vizând destructurarea unei celule teroriste (a mişcării islamiste plaestiniene) Hamas”.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Amnon Sheffler, a declarat AFP că palestinienii ucişi erau membri Hamas.

”O operaţiune de arestare a unor terorişti Hamas care a început sâmbătă seara este în curs”, a declarat Sheffler.

”Un terorist a fost reţinut sâmbătă seara în apropiere de Jenin, fără confruntări, iar apoi au avut loc schimburi de focuri, duminică, după ce armata a venit să aresteze alt terorist la Borquin”, potrivit purtătorului de cuvânt.

”În aceste confruntări, un terorist a fost ucis, iar alt (terorist) înarmat a fost arestat”, a anunţat Sheffler, care a adăugat că altă arestare a avut loc la Kabatia, în acelaţi sector.

Tot duminică, ”trei terorişt au fost ucişi în schimburi de tiruri la Bidu”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt.

Doi militari israelieni - un ofiţer şi un combatant - au fost răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în satul Borquin, anunţă într-un comunciat armata israeliană.

Un chirurg de la Spitalul Rambam de la Haifa (nord), unde au fost internaţi cei doi militari, a declarat presei locale că viaţa militarilor nu era în pericol.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a confirmat moartea unui membru, pe care l-a identificat ca fiind Ahmad Zahran, la Bidu, iar Jihadul Islamic a anunţatcă palestinianul ucis la Borquin, Ossama Soboh, este un membru al său.

Premierul israelian Naftali Bennett, aflat în drum către New York, unde urmează să susţină un discurs la Adunarea Generală a ONU, a declarat, citat într-un comunicat, că operaţiunea viza să împiedice un ”atentat terorist”.

Bennett anunţă că le-a acordat un ”sprijin total” militarilor şi superiorilor lor implocaţi în operaţiune.

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a condamnat, într-un comunicat, o ”crimă odioasă comisă de către forţe de ocupaţie israeliene la Ierusalim şi Jenin”.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...