Pfizer a inceput deja sa transporte vaccinul anti-COVID catre depozitele din Europa

Sambata, 28 Noiembrie 2020, ora 16:36
6916 citiri
Pfizer a inceput deja sa transporte vaccinul anti-COVID catre depozitele din Europa
Sursa: Pixabay

United Airlines a inceput inca de vineri sa opereze zboruri charter pentru a se asigura ca se afla intr-o situatie optima care sa-i permita distribuirea vaccinului anti-COVID, imediat ce acesta este autorizat de catre agentia americana FDA, informeaza Fox News.

Compania aeriana americana va opera avioanele ce vor zbura intre Aeroportul International Bruxelles si Aeroportul International Chicago O'Hare ca parte a "primului transport aerian in masa al unui vaccin", sprijinit de FAA, a transmis si cotidianul The Wall Street Journal.

Vestea securizarii zborurilor charter vine in contextul in care Pfizer a inceput deja sa puna bazele pentru distribuirea rapida a vaccinului odata ce FDA si alte autoritati de reglementare il aproba.

Potrivit WSJ, Pfizer a extins deja capacitatea de stocare la anumite site-uri de distributie din Pleasant Prairie, Wisc. si Karlsruhe, Germania. Compania de medicamente intentioneaza sa utilizeze congelatoare de dimensiunile unei valize-diplomat pentru distribuirea vaccinului in intreaga lume.

United Airlines va avea voie sa transporte de cinci ori cantitatea de gheata uscata permisa in mod normal la bord pentru a mentine vaccinul la temperatura rece necesara.

Alte companii aeriene de marfa si de pasageri au inceput, de asemenea, sa se pregateasca pentru viitoarele transporturi de vaccinuri, au mai scris cei de la WSJ.

Saptamana trecuta, Pfizer si partenerul BioNTech au solicitat o aprobare de urgenta pentru candidatul lor la vaccinul coronavirus, in incercarea de a-l transmite populatiei globale cat mai curand posibil.

Anterior, Andrew Peterson, profesor asistent de filosofie la Universitatea George Mason, a adus in discutie problema complexa a transportului si distributiei vaccinului datorita faptului ca trebuie depozitat la temperaturi de minus 70 grade Celsius sau mai mici.

"Logistica distribuirii vaccinului Pfizer, daca se va dovedi sigura si eficienta, va fi fara indoiala o sarcina herculeana", a declarat Peterson pentru Fox News. "Dincolo de provocarea de a transporta fizic vaccinul pe cale aeriana si terestra catre centrele de distributie din America si pe plan international, exista obstacole suplimentare in pastrarea vaccinului la temperaturi sub zero."

Tudorel Toader, despre primarul de sector care l-a presat sa propuna amnistia si gratierea, sub amenintarea revocarii: "Acum inteleg motivul"

VIDEO Omagiu magnific adus de All Blacks lui Diego Maradona. Ce-au facut rugbistii din Noua Zeelanda la meciul cu Argentina

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Pfizer, #vaccin COVID, #pandemia COVID19, #stiri internationale , #stiri internationale