Politia germana le cere oamenilor sa nu se grabeasca sa-si denunte vecinii care fac petreceri de Craciun

Marti, 22 Decembrie 2020, ora 16:35
19258 citiri
Politia germana le cere oamenilor sa nu se grabeasca sa-si denunte vecinii care fac petreceri de Craciun
Sursa: Pixabay

Politia germana a facut apel la oameni sa nu se grabeasca sa dea alarma daca li se pare ca vecinii gazduiesc petreceri de Craciun care incalca restrictiile impotriva coronavirusului, relateaza marti dpa.

"Mai intai as merge la vecini eu insumi - si daca intr-adevar sunt prea multi oameni - le-as cere politicos sa respecte regulile", a declarat intr-un interviu pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung Joerg Radek, vicepresedinte al sindicatului politistilor GdP.

"Nu ar trebui sa sunati mereu imediat politia. Aceasta pandemie impune, de asemenea, ca sa dam cu totii dovada de putin curaj civic", a adaugat el.

El i-a avertizat pe oameni ca politia nu-si va petrece sarbatorile "mergand una-doua din casa in casa si numarand cati oameni sunt la masa".

"Acest lucru ar fi inacceptabil. Ar fi o incalcare a dreptului fundamental la sanctitatea propriei locuinte", a mai spus Joerg Radek.

Acestea fiind spuse, "daca primim un pont ca regulile sunt incalcate, atunci vom merge acolo", a avertizat el.

Responsabilii din domeniul sanitar sunt ingrijorati ca germanii vor ignora recomandarile din domeniu in timpul sarbatorilor si isi vor vizita prietenii si familia. Autoritatile au recomandat sa fie evitate vizitele care nu sunt neaparat necesare, in contextul in care numarul cazurilor noi de COVID-19 este in crestere.

"Nu calatoriti", a spus Lothar Wieler, seful institutului german de boli infectioase Robert Koch, afirmand ca daca multi oameni vor calatori, atunci Germania se va confrunta cu restrictii si mai dure asupra deplasarii si a altor activitati.

"Suntem ingrijorati ca situatia infectarilor se va inrautati in timpul sarbatorilor", a spus el.

Germania a inregistrat 19.528 de cazuri noi si 731 de decese in ultimele 24 de ore, informeaza marti RKI. Rata de incidenta la 100.000 de locuitori este de 197,6, cea mai mare cu care s-a confruntat Germania.

Ultima fotografie cu Ceausescu in Bucuresti. Dictatorul a incercat sa-i calmeze pe oamenii care aruncau cu lemne si pietre. Elena urla de frica: "Nicule, Nicule, hai!"

Cum sa ajungi la pensie de magistrat fara sa dai o sentinta sau sa faci un rechizitoriu. Adevaratul scandal al pensiilor speciale sesizat de CCR

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
#stiri internationale, #Germania, #coronavirus in lume, #pandemie coronavirus lume , #stiri internationale