Doi politisti americani, impuscati in timpul unui protest. Un suspect a fost retinut

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 08:27
2548 citiri
Doi politisti americani, impuscati in timpul unui protest. Un suspect a fost retinut
FOTO Pixabay

Doi ofiteri de politie au fost impuscati, miercuri seara, in timpul protestelor izbucnite in Louisville dupa ce un juriu a decis sa nu il puna sub acuzare pe politistul care a impuscat-o mortal pe Breonna Taylor, ci doar pe un agent, pentru comportament imprudent. Un suspect a fost retinut, informeaza NBC.

Cu aproximativ jumatate de ora inainte sa intre in vigoare interdictia de circulatie in Louisville, doi politisti au fost impuscati. Ei erau in timpul serviciului, raspundeau la apelul privind o adunare mare si focuri de arma, a anuntat Robert Schroeder, seful interimar al politiei din oras.

Ei au fost dusi la spital, cu rani care nu le pun viata in pericol. Unul dintre ofiteri a fost operat. Starea amandurora este stabila.

Schroeder a mai anuntat ca un suspect se afla in custodia politiei.

Protestele au avut loc in Jefferson Square Park, iar incidentul in care au fost raniti cei doi politisti a avut loc in apropiere.

FBI a transmis ca va participa la ancheta, iar guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a condamnat violentele. "Stim ca raspunsul la violenta nu este niciodata violenta", a spus el intr-un mesaj video publicat pe Twitter.

Presedintele american Donald Trump a scris ca se roaga pentru cei doi ofiteri care au fost impuscati.

Joe Biden, contracandidatul lui la prezidentialele de anul acesta, a transmis un mesaj asemanator: "Violenta nu este si nu poate fi vreodata raspunsul. Cei care recurg la ea trebuie sa fie trasi la raspundere".

Dupa decizia juriului, oamenii s-au adunat pe strazile din Louisville, protestand fata de acuzatiile limitate care au fost aduse doar unuia dintre politistii implicati in moartea Breonnei Taylor. Detectivul Brett Hankison a fost acuzat de comportament imprudent, in timp ce detectivul Myles Cosgrove, care a tras focurile de arma ce au ucis-o pe Taylor, nu a fost acuzat.

Politia a intervenit violent in manifestatie, i-a inconjurat pe protestatari, i-a agresat si cativa au fost incatusati. Oamenii au ripostat cu PET-uri pe care le-au aruncat spre politisti si masinile lor.

Un protestatar a atacat echipa WAVE, afiliata NBC. Cu ajutorul unui agent de paza, echipa a scapat nevatamata.

Cateva ore mai tarziu, demonstrantii au inceput sa paraseasca zona.

Politia a anuntat ca au fost facute 46 de arestari in timpul protestului.

Demonstratii, in mare parte pasnice, au avut loc si in alte orase din tara, inclusiv in New York, Chicago, Philadelphia, Los Angeles, Atlanta si St. Paul, Minnesota.

Judecatoarea Annie O'Connell a anuntat miercuri ca Hankison va fi acuzat ca a tras focurile de arma care au ajuns in apartamentele de langa cel al lui Taylor. Nu a fost anuntata nicio acuzatie impotriva lui Cosgrove sau a sergentului Jonathan Mattingly pentru rolul lor in moartea lui Taylor, desi procurorul statului a spus ca Cosgrove a ucis-o pe femeie. Actiunile lor au fost considerate de juriu justificate pentru ca iubitul lui Taylor a tras spre ei. Niciunul dintre cei trei politisti nu a fost acuzat de crima.

Breonna Taylor, in varsta de 26 de ani, a fost ucisa in luna martie, cand politia a facut o perchezitie intr-o ancheta privind traficul de droguri in care era implicat fostul ei iubit, Jamarcus Glover.

Glover folosea adresa lui Taylor pentru a primi pachete, potrivit autoritatilor. In raidul de atunci nu au fost gasite nici droguri, nici bani.

Hankison, care a tras 10 focuri de arma in apartamentul lui Taylor, a fost concediat in luna iunie. Cosgrove si Mattingly au fost suspendati, impreuna cu detectivul care a solicitat mandatul de perchezitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul denunță un veto „iresponsabil” și „neconstructiv” al SUA la candidatura palestiniană la ONU. „Caracterul fraudulos al politicii externe americane”
Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP. Douăsprezece ţări...
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Șeful CIA avertizează că Ucraina va pierde războiul anul acesta, dacă SUA nu îi vor trimite noi ajutoare militare
Directorul CIA, William Burns, a avertizat, joi, 18 aprilie, că, fără sprijinul SUA, Ucraina are slabe șanse să supraviețuiască și anul acesta atacului rusesc, potrivit CBS News. Ucraina...
#politisti, #SUA, #impuscati, #protest , #stiri internationale