Președintele unei țări din America Centrală candidează pentru al patrulea mandat. Soția sa se pregătește pentru al doilea mandat de vicepreședinte

Marti, 03 August 2021, ora 09:06
2182 citiri
Președintele unei țări din America Centrală candidează pentru al patrulea mandat. Soția sa se pregătește pentru al doilea mandat de vicepreședinte
Daniel Ortega, fost luptător de gherilă care a condus ţara din 1979 până în 1990, a revenit la putere în 2007 FOTO Facebook/ Carmen Aristegui

Partidul la putere în Nicaragua a aprobat luni în unanimitate candidatura preşedintelui Daniel Ortega, 75 de ani, pentru al patrulea mandat consecutiv la alegerile din 7 noiembrie, notează AFP.

Congresul partidului Frontul Sandinist de Eliberare Naţională (FSLN) a aprobat şi candidatura soţiei sale, Rosario Murillo, pentru al doilea mandat de vicepreşedinte.

Daniel Ortega, fost luptător de gherilă care a condus ţara din 1979 până în 1990, a revenit la putere în 2007.

De la începutul lui iunie, şapte posibili candidaţi ai opoziţiei au fost arestaţi în baza legislaţiei adoptate la sfârşitul anului 2020, ale cărei implicaţii politice pentru a reduce la tăcere opoziţia au stârnit un val de indignare la nivel internaţional.

Cristiana Chamorro, adversara cea mai credibilă a cuplului prezidenţial, a fost prima trimisă în arest. Ea este fiica Violetei Chamorro, care l-a învins pe Daniel Ortega la urne în 1990.

Uniunea Europeană a sancţionat-o luni pe Rosario Murillo, precum şi pe un fiu al lui Daniel Ortega şi alţi şase demnitari ai regimului pentru responsabilitatea lor în "gravele încălcări ale drepturilor omului" comise în această ţară din America Centrală.

#Daniel Ortega, #Nicaragua, #alegeri , #stiri internationale