Presedintele care s-a oferit sa testeze vaccinul conceput de Rusia: Am o incredere enorma in studiile voastre

Marti, 11 August 2020, ora 12:57
5112 citiri
Presedintele care s-a oferit sa testeze vaccinul conceput de Rusia: Am o incredere enorma in studiile voastre
Rodrigo Duterte FOTO: Hepta

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a laudat marti eforturile Rusiei de a dezvolta un vaccin impotriva COVID-19 si s-a declarat dispus sa participe la testarea clinica a acestuia, salutand totodata o oferta de livrare a acestui viitor vaccin primita de la Moscova, despre care a spus ca se asteapta sa fie gratuita, potrivit Reuters.

Rusia asteapta aprobarea autoritatilor de reglementare pentru un potential vaccin impotriva COVID-19 luna aceasta si este pregatita sa-l furnizeze Filipinelor sau sa faca echipa cu o companie locala pentru fabricarea lui in masa.

Filipinele figureaza printre tarile din Asia cu un numar ridicat de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cu un total de 136.638 de cazuri, luni, dupa o crestere record zilnica de 6.958 de cazuri.

'Ii voi spune presedintelui (Vladimir) Putin ca am o incredere enorma in studiile dvs. de combatere a COVID si cred ca vaccinul pe care l-ati produs este intr-adevar bun pentru umanitate', a afirmat Duterte luni seara intr-o declaratie la televiziune.

Cursa globala frenetica pentru dezvoltarea unui vaccin impotriva COVID-19 starneste ingrijorare ca aceasta viteza si prestigiul national ar putea compromite siguranta acestuia.

Pentru a risipi temerile populatiei, Duterte s-a oferit sa fie cobai atunci cand vaccinul rusesc va ajunge in tara sa si a spus: 'Pot fi primul pe care acesta sa fie experimentat'.

Biroul sau a declarat marti ca Filipine sunt pregatite sa lucreze cu Rusia la testarea, furnizarea si fabricarea vaccinului.

In iulie, Duterte a solicitat omologului sau chinez, Xi Jinping, sa acorde Filipinelor prioritate daca dezvolta un vaccin, pe fondul preocuparilor tarilor emergente cu privire la accesul la un vaccin.

Luna aceasta, el a reintrodus o izolare stricta in interiorul si in imprejurimile capitalei Manila pentru doua saptamani intr-o prima etapa, dand curs solicitarilor din partea responsabililor din sanatate pe fondul recrudescentei infectiilor intr-o perioada in care restrictiile au fost reduse.

Duterte a avertizat luni ca va recurge la armata pentru a face sa fie respectata izolarea in cazul in care situatia ar devia spre o 'contagiune scapata de sub control'.

Masurile de izolare in Filipine sunt unele dintre cele mai stricte pe plan international, iar opozantii si militantii pentru drepturile omului si-au exprimat ingrijorarea cu privire abordarea axata pe securitate, atragand atentia asupra comportamentului politiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#filipinez, #presedinte, #vaccin, #Rusia , #stiri internationale