Prezenta coronavirusului, descoperita pe ambalajele de fructe de mare in China

Marti, 11 August 2020, ora 14:13
3998 citiri
Prezenta coronavirusului, descoperita pe ambalajele de fructe de mare in China

Autoritatile din China au descoperit prezenta noului coronavirus pe ambalaje de fructe de mare congelate importate si transportate din orasul port Dalian, care s-a confruntat recent cu o crestere a numarului de cazuri de infectare, au anuntat marti autoritatile locale, citate de Reuters.

Virusul a fost descoperit pe suprafata exterioara a ambalajelor cu fructe de mare congelate achizitionate de trei companii din Yantai, un oras-port din provincia estica Shandong.

Autoritatile guvernamentale din orasul Yantai au declarat intr-un comunicat ca fructele de mare proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse in Dalian, insa nu au precizat originea acestuia.

In luna iulie, autoritatile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estica Liaoning, au descoperit prezenta coronavirusului pe ambalaje de creveti congelati importati din Ecuador, China suspendand ulterior importurile de la trei producatori de creveti din aceasta tara.

Se crede ca noul coronavirus a aparut la sfarsitul anului trecut intr-o piata in care erau comercializate fructe de mare si animale salbatice din orasul Wuhan, situat in centrul Chinei.

O parte din fructele de mare achizitionate de cele trei companii din Yantai au fost procesate pentru export, in timp ce restul au fost depozitate si nu au ajuns inca pe piata, au indicat autoritatile guvernamentale din Yantai.

Intrebat daca fructele de mare procesate au fost exportate, un membru al personalului din cadrul unei unitati din Yantai care gestioneaza raspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat sa ofere mai multe informatii la solicitarea Reuters, indicand comunicatul emis de conducerea orasului Yantai.

Produsele au fost sigilate de autoritati, a precizat conducerea orasului adaugand ca toate persoanele care au manipulat marfa au fost plasate in carantina si au avut rezultatele negative la testul pentru depistarea coronavirusului.

Cel mai recent focar de coronavirus din orasul Dalian a inceput la sfarsitul lunii iulie, primul caz fiind cel al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, noteaza Reuters. Pana la 9 august, Dalian a raportat in total de 92 de cazuri de infectare.

Citeste si:
Crește numărul de infectări cu varianta Delta Plus a noului coronavirus. Observațiile făcute de Organizația Mondială a Sănătății
Crește numărul de infectări cu varianta Delta Plus a noului coronavirus. Observațiile făcute de Organizația Mondială a Sănătății
Subvarianta Delta Plus a coronavirusului, depistată tot mai frecvent, este ținută sub observație de experții Organizației Mondiale a Sănătății. Anunțul a fost făcut de forul...
Statele Unite confirmă testul Chinei de arme hipersonice. Ce obiective strategice urmărește regimul de la Beijing
Statele Unite confirmă testul Chinei de arme hipersonice. Ce obiective strategice urmărește regimul de la Beijing
Generalul Mark Milley, șeful statului major al SUA, a oferit miercuri, 27 octombrie, prima confirmare oficială din partea Statelor Unite a unui test de arme hipersonice efectuat de China....
Sursa: AGERPRES
Comentarii
iahim
rank 5
OMS recomanda insistent a nu se consuma