VIDEO Mii de persoane protesteaza la Viena fata de restrictiile impuse in pandemie. Mai multi demonstranti au fost arestati

Sambata, 06 Martie 2021, ora 22:25
3255 citiri
VIDEO Mii de persoane protesteaza la Viena fata de restrictiile impuse in pandemie. Mai multi demonstranti au fost arestati
Proteste la Viena fata de restrictii FOTO Captura Facebook

Mii de persoane au manifestat din nou sambata in centrul Vienei pentru a protesta impotriva restrictiilor introduse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, relateaza AFP.

Politia a anuntat ca a facut "cateva" arestari, in timp ce au fost semnalate ciocniri izolate intre manifestanti si contra-manifestanti de stanga.

Majoritatea participantilor nu purtau masca si nu respectau distanta fizica in timp ce traversau centrul orasului spre Parcul Prater, unde partidul de extrema-dreapta FPO a facut apel la o adunare.

Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat in februarie prin redeschiderea scolilor, magazinelor si muzeelor. Insa protestatarii manifesteaza impotriva masurilor inca in vigoare, cum ar fi inchiderea restaurantelor si a cafenelelor si testele obligatorii pentru elevii care sunt prezenti fizic in scoli.

In cadrul unei interventii in fata multimii, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul ca duce o politica "nebuna si bizara".

Manifestantii au scandat sloganuri si au afisat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz.

La manifestatii precedente impotriva mastilor si restrictiilor, au fost prezenti si membri ai extremei-drepte, inclusiv neonazisti.

Numarul cazurilor de contaminare raportate in fiecare zi a crescut in ultimele saptamani. Sambata au fost inregistrate peste 2.500 de noi cazuri.

Potrivit ministrului Sanatatii, Rudolf Anschober, varianta britanica a coronavirusului, mult mai contagioasa, este in prezent dominanta in Austria.

Mai multe sute de persoane s-au adunat sambata la pranz la Viena pentru a demonstra impotriva masurilor introduse pentru a opri raspandirea coronavirusului, numerosi protestatari venind cu autocare din afara capitalei, relateaza media locale, preluate de DPA.

Unii protestatari au purtat diverse pancarte, iar pe unele era scris un mesaj prin care se cerea demisia cancelarului Sebastian Kurz, conform agentiei austriece de presa APA.

Politia a verificat daca participantii la protest respectau regulile de protectie sanitara, cum ar fi distantarea sociala si purtarea mastii.

Aproximativ 200 de contra-demonstranti s-au adunat pentru un mars pe bicicleta.

Formatiunea de opozitie de extrema-dreapta FPO si alte voci au facut apel la o demonstratie pentru a doua parte a zilei de sambata, sub sloganul 'Democratie, drepturi fundamentale si libertate'.

La eveniment sunt asteptate circa 3.000 de persoane, iar fostul ministru de interne Herbert Kickl ar urma sa tina un discurs.

Mai puteti citi:

Un tablou, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, este scos la licitație cu un preț uriaș FOTO
Un tablou, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, este scos la licitație cu un preț uriaș FOTO
Un tablou al artistului austriac Gustav Klimt, considerat pierdut în ultimii 100 de ani, va fi scos la licitaţie la Viena, transmite BBC. Există multe întrebări fără răspuns cu privire...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#proteste, #Viena, #Covid 19, #restrictii , #stiri internationale