Rusia se ofera sa il vaccineze anti-COVID pe Donald Trump cu Sputnik-V: "Il vom putea ajuta"

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 23:49
4083 citiri
Rusia se ofera sa il vaccineze anti-COVID pe Donald Trump cu Sputnik-V: "Il vom putea ajuta"

Vladimir Putin sare in ajutorul lui Donald Trump care a anuntat, vineri, ca s-a infectat cu virusul SARS CoV-2. Un oficial rus a anuntat ca Rusia se ofera sa il vaccineze pe presedintele american cu Sputnik-V, vaccinul rusesc aflat intr-o faza avansata de testare.

Rusia s-a oferit sa-l vaccineze pe Donald Trump dupa ce acesta a fost testat pozitiv, potrivit Digi24.

Seful Institutului Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul Sputnik-V a anuntat: "Daca isi vor intoarce oficial fata catre autoritatile din Rusia, ii vom putea ajuta", a spus Alexander Gintsburg, seful Intitutului Gamaleya.

Vaccinul, care a primit numele dupa satelitul care a ajuns in Spatiu in 1957, este in faza a treia de testare. Acest lucru s-a datorat interventiei lui Vladimir Putin. Pana pe 11 august cand a fost anuntat de presedintele rus, vaccinul Sputnik V era unul dintre multele proiecte din intreaga lume. A primit insa aprobare dupa teste pe 80 de persoane, majoritatea personal militar. Acum a ajuns si in afara tarii, in Belarus. Pana la finalul lunii octombrie va fi publicat un raport partial dupa faza a treia de testare.

"In ciuda faptului ca timpul a fost destul de scurt, ne-am asigurat ca respectam toate procedurile de siguranta. Vreau sa subliniez ca testele pentru vaccin au loc in mai multe centre, in special in Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari," a explicat Dmitry Pinevich, ministrul Sanatatii din Belarus.

Rusia nu este singura tara in faza treia a testarii unu vaccin. Conform New York Times, sunt 11 vaccinuri ajunse in aceasta faza, insa doar cinci sunt aprobate pentru a fi folosite limitat. Unul dintre vaccinuri este cel rusesc, iar celelalte sunt la institutii din China.

Citeste si:
Ce se ascunde în spatele zgomotoasei masări de trupe ruse la granițele Ucrainei ANALIZĂ
Ce se ascunde în spatele zgomotoasei masări de trupe ruse la granițele Ucrainei ANALIZĂ
Trebuie să luăm întotdeauna cu o anumită circumspecție toate declarațiile oficiale, rusești, americane sau britanice. Mai ales când sunt foarte zgomotoase. S-a intrat într-o comunicare...
Amenințări militare antiapusene fără precedent
Amenințări militare antiapusene fără precedent
Rusia lui Putin își continuă zăngănitul de arme, lătratul belicos la lună și scrâșnitul din dinți. A mai dislocat noi forțe în cantități redutabile spre frontierele ucrainene....