"Rambo" de Germania, retinut de catre autoritati. Barbatul reusise sa se faca disparut in regiunea Padurea Neagra

Vineri, 17 Iulie 2020, ora 22:24
9728 citiri
"Rambo" de Germania, retinut de catre autoritati. Barbatul reusise sa se faca disparut in regiunea Padurea Neagra
Sursa: Pixabay

"Rambo", barbatul de 31 de ani care a dezarmat patru politisti germani la sfarsitul saptamanii trecute si caruia i se pierduse urma in regiunea Padurea Neagra, a fost prins vineri, a anuntat politia germana, citata de agentia dpa.

Fugarul fusese oprit duminica de politie in oraselul Oppenau, la vest de Stuttgart, dar a reusit sa fuga, nu inainte de a le lua armele de serviciu politistilor pe care i-a amenintat cu un pistol. Disparitia sa a declansat o ampla operatiune de cautare in padure si in zonele limitrofe.

Nu mai putin de 200 de oameni, o unitate de elita, elicoptere, camere cu termoviziune si caini au fost implicati in operatiunea desfasurata in zona Padurea Neagra din landul Baden-Wurttemberg.

Barbatul, care se numeste Yves Rausch, avea cazier, avand la activ mai multe incalcari ale legii. Procurorul care se ocupa de caz l-a descris drept un "ranger", bun cunoscator al zonei.

Barbatul ar fi ramas pe strazi de anul trecut, dupa ce a pierdut apartamentul in care locuia la Oppenau, scrie Agerpres.

Operatiune de tip "Rambo I"

Sprijinite de elicoptere si de caini, fortele de ordine, care folosesc si camere termice, autoritatile germane incearcau de duminica sa puna mana pe fugarul Yves Rausch.

Autoritatile au difuzat o fotografie a fugarului, care ar fi fost inarmat cu un arc cu sageti, un cutit si una sau mai multe arme de foc. In fotografie Rausch are capul ras si un mic barbison. In alte imagini publicate de cotidianul Bild el apare in tinuta a fortelor speciale si dispune de echipamente precum o luneta atasata la casca.

El era cunoscut fortelor de ordine pentru diverse delicte de port ilegal de arma si conflicte cu oamenii legii. "Ramaneti acasa si nu luati in masina autostopisti", a avertizat politia locala din Oppenau, unde incidentul a inceput duminica dimineata.

Alertata de un martor, o patrula a incercat sa-l prinda luni, 13 iulie, intr-un adapost improvizat in care fusese vazut. "In timpul controlului, el a scos deodata un pistol, i-a amenintat pe politisti, iar apoi i-a facut sa puna jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit in padure", a relatat Yannick Hilger, purtator de cuvant al politiei din Oppenau.

El "i-a amenintat pe agenti, care nu au avut timpul sa reactioneze", potrivit politiei, care sustine ca barbatul a fugit "probabil" cu patru arme de serviciu. Anchetatorii cred ca fugarul se deplaseaza pe jos dar perimetrul de cautare, o padure deasa, ofera numeroase ascunzatori potentiale.

"Orice persoana care il intalneste pe suspect trebuie sa ramana la distanta. Barbatul este intr-o stare de suferinta mentala", a avertizat purtatorul de cuvant al politiei din Oppenau, din landul Baden-Wurttemberg. Gradinitele si piscinele in aer liber au fost inchise cu titlu de precautie de municipalitatea din Oppenau, care evoca o "situatie periculoasa".

Plimbarile in padure si activitatile in aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate. "A avut mereu slujbe temporare, precum paznic pe un teren de golf sau la gara", a declarat un fost vecin pentru cotidianul Bild. "In urma cu un an traia intr-un apartament de deasupra unui hostel, dar a fost dat afara pentru ca nu-si platea chiria", a adaugat el.

"Arme, munitie si bidoane cu benzina ar fi fost descoperite in apartament la momentul respectiv", a mai spus acest martor, precizand ca barbatul avea chiar "un mic stand de tir in podul casei". Yves Rausch a trait apoi in masina, inainte de a se instala intr-o coliba improvizata la liziera padurii, unde politistii au incercat sa-l retina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Berlinul a anunţat sâmbătă, 13 aprilie, trimiterea unui nou sistem de apărare antiaeriană Patriot pentru a ajuta Ucraina să contracareze atacurile ruseşti care vizează oraşele şi...
#international, #Germania, #Rambo , #stiri internationale