Rusia reinvie autoritatea care aduna betivii de pe strada. Dusi in centre speciale, sunt ajutati sa se trezeasca, apoi pusi sa plateasca

Luni, 14 Iunie 2021, ora 16:59

   

Rusia reinvie autoritatea care aduna betivii de pe strada. Dusi in centre speciale, sunt ajutati sa se trezeasca, apoi pusi sa plateasca
Rusia a decis sa reinvie institutia denumita "Vatrezviteli" care aduna betivii de pe strada si ii duce in locuri special amenajate in care raman pana se trezesc. Tot ei vor fi obligati sa plateasca pentru "cazare", scrie jurnalistul Vitalie Cojocari pe Facebook.

Acesta precizeaza ca este una din cele mai discutate stiri in presa rusa. Ce este socant,
este faptul ca pot fi luati si de acasa pentru a fi dusi in aceste centre, nu doar de pe strada, mai noteaza jurnalistul.


Potrivit acestuia, aceste centre de trezire au fost desfiintate in 2011: "De la 1 ianuarie 2021 au fost reinfiintate, iar acum rusii discuta despre normele de functionare.

In jurul acestor Centre de trezire s-a construit in perioada comunista un adevarat folclor. S-au scris romane, s-au facut filme! In minte imi vine "Afonea" un film despre betivi. Chestia este ca nu stiu cum, dar aceste filme care voiau sa prezinte decaderea umana cauzata de alcool ii pictau pe alcoolici in culori... simpatice.


Institutia Вытрезвитель/Vatrezviteli a fost infiintata in timpul Imperiului Tarist. Apoi au fost preluate de puterea sovietica.

Simplist vorbind, betivii erau adunati de pe strazi, dusi in anumite locuri, care nu erau neaparat inchisori, lasati sa se trezeasca. A doua zi erau lasati sa plece. Bine, unii puteau fi ajutati sa se trezeasca fiind udati cu furtunul, exista si un medic care le lua pulsul sa nu intre in coma.

Cei care pareau zurbagii, ajungeau dupa gratii. Era un penitenciar in toata regula, tot un fel de Вытрезвитель/Vatrezviteli, dar carora li se spunea Обезьянник/Obiezeanik, de la obeziana/maimuta.", isi incheie Vitalie Cojocari postarea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2302 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Inca o modalitate "legala", "morala"
inventata, reinventata de fapt in Rasiia, prin care Putin sa mai faca rost de bani. Ca nimic nu se misca in Rasiia, fara aprobarea, poate chiar initiativa de la Putin. Deci, rusii prinsi betzi pe strazi, si, mai nou, chiar si acasa, vor fi ridicati, dusi la Vatrezviteli, si tinuti acolo, pe banii lor, si probabil, pe destul de multi bani, ca Bugetul Rasiiei e pe butuci. Tot in aceeasi directie, in Maskwa, Primarul a luat Decizia de a da o saptamana LIBER cetatenilor, adica sa nu mai vina oamenii la serviciu, asta sub pretextul ca asa se incerca reducerea propagarii Cividului, dar realitatea este lipsa banilor pentru Salariii. Stau celavecii acasa, dar pe Zero ruble. Asta e situatia in Rasiia, efectele Sanctiunilor aplicate Rasiiei, se vad din plin, chiar daca Putin le minimalizeaza.
Teddy62
rank 5
aviz amatorilor....
ganglion, stai departe de granita cu rusia...
ceapa_verde
rank 5
Si alte tari friguroase au sisteme similare
Politia din tarile nordice si cea britanica fac acelas lucru. Se poarta foarte frumos cu betivii, in special cu cei pasnici, ii ingrijesc, ii cazeaza sau ii duc acasa. Apoi vine nota de plata. E mult mai sanatos si mai civilizat, pentru betivi si pentru comunitate.
RB2015
rank 1
Corect
Corect tov Ceapaeve inca un succes marca piticu' atomic
MacGigi
rank 5
Iata o meserie de viitor in Rusia!
Astia nu vor cunoaste niciodata somajul :))))
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor