UPDATE Marea Britanie neaga informatia privind focurile de avertisment trase de Rusia asupra navei HMS Defender

Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 15:45
5476 citiri
UPDATE Marea Britanie neaga informatia privind focurile de avertisment trase de Rusia asupra navei HMS Defender
Distrugatorul a primit un avertisment FOTO Twitter /HMSDefender

UPDATE:

Marea Britanie a negat rapoartele rusesti ca armata sa a tras focuri de avertizare asupra unui distrugator britanic din Marea Neagra.

Ministerul britanic al apararii a declarat ca "nu s-au tras focuri de avertizare impotriva HMS Defender". Acesta a adaugat ca nava naviga in apele ucrainene.

"Nava Royal Navy efectueaza o trecere pasnica prin apele teritoriale ucrainene in conformitate cu dreptul international", a declarat MD.

Ministerul a declarat ca rusii efectueaza un exercitiu de artilerie in Marea Neagra si au furnizat un avertisment prealabil cu privire la activitatea lor.

"Niciun foc nu a fost indreptat impotriva HMS Defender si nu recunoastem afirmatia ca bombele au fost aruncate in calea ei", a adaugat aceasta.

Rusia a declarat ca incidentul s-a petrecut langa Capul Fiolent in sudul Crimeei si - potrivit unei declaratii a ministerului apararii catre agentiile de stiri rusesti - a afirmat ca nava britanica a schimbat ulterior cursul.

Atasatul apararii ambasadei britanice a fost convocat la ministerul rus al apararii, a informat agentia de presa Interfax.

Stirea initiala:

Un avion de tip Suhoi 24 rusesc a tras focuri de avertisment vizand un distrugator din cadrul Marinei regale britanice, HMS Defender, care a intrat in apele teritoriale rusesti, la Marea Neagra, a anuntat miercuri, 23 iunie, Ministerul rus al Apararii, citat de agentiile rusesti de presa, relateaza AFP.

"Distrugatorul a primit un avertisment. El nu a reactionat la avertisment", a anuntat ministerul.

Astfel, o "nava de patrulare la frontiera" si un avion de tip Su-24 au tras "focuri de avertisment", precizeaza ministerul.

Nava britanica a parasit apoi apele rusesti, incheind astfel incidentul armat la Marea Neagra.

Moscova acuza nava britanica de faptul ca a patruns trei kilometri in apele rusesti.

Regatul Unit si aliatii sai occidentali nu recunosc Crimeea drept un teritoriu rusesc, dupa ce Moscova a anexat peninsula ucraineana in 2014.

Citește și:
Rumoare la Mondiale! Un fotbalist a intrat pe teren cu steagul Rusiei FOTO
Rumoare la Mondiale! Un fotbalist a intrat pe teren cu steagul Rusiei FOTO
Rusia a fost exclusă din toate competițiile, după ce a invadat Ucraina la începutul anului, pornind războiului. În acest context, gestul camerunezului Gael Ondoua (27 de ani) de a purta...
Europa acuză SUA că profită de pe urma războiului din Ucraina. Putin abia așteaptă o ruptură transatlantică
Europa acuză SUA că profită de pe urma războiului din Ucraina. Putin abia așteaptă o ruptură transatlantică
La nouă luni după ce Rusia a invadat Ucraina, încep să apară fisuri între SUA și UE. Înalți oficiali europeni sunt furioși pe administrația lui Joe Biden și acum îi acuză pe americani...