Sondaj: Doar 30% dintre britanici s-ar vaccina in mod sigur impotriva noului coronvirus

Luni, 10 August 2020, ora 08:04
1940 citiri
Sondaj: Doar 30% dintre britanici s-ar vaccina in mod sigur impotriva noului coronvirus
Sursa: Pixabay

Doar 30% dintre britanicii intervievati intr-un sondaj de opinie s-ar vaccina in mod sigur impotriva noului coronavirus, autorii cercetarii atribuind acest procent scazut teoriilor conspiratiei si neincrederii in guvern, transmite Business Insider.

Cercetatorii au mai afirmat ca guvernul britanic si companiile de media sociala trebuie sa combata dezinformarea pentru ca un vaccin sa fie acceptat pe scara larga.

Un sondaj efectuat de Ipsos Mori si universitatea Kings College London a aratat ca 30% dintre persoanele din Marea Britanie au afirmat ca sunt sigure ca se vor vaccina pentru Covid-19, daca va fi disponibil un vaccin.

O pondere de 23% au spus ca foarte probabil se vor vaccina si 20% ca destul de probabil.

Cu toate acestea, 16% dintre respondenti au spus ca fie este improbabil ca se vor vaccina, fie in mod sigur nu.

Dintre cei care au au afirmat ca in mod sigur nu se vor vaccina, 36% au spus ca "se acorda o atentie prea mare" vaccinului impotriva virusului care a provocat moartea a 47.000 de oameni in Marea Britanie, in timp ce 34% au afirmat ca guvernul britanic incearca sa controleze populatia obligandu-i pe oameni sa poarte masti.

Potrivit realizatorilor cercetarii, exista o legatura clara intre opozitia fata de un vaccin si media sociala, ca sursa de informare. O proportie de 27% dintre respondenti au spus ca se informeaza de pe Whatsapp si ca este improbabil sa contracteze virusul.

Profesorul Bobby Duffy, directorul Institutului pentru politici al Kings College London, a avertizat ca scepticismul fata de vaccinuri este alimentat de teorii ale conspiratiei si de lipsa de incredere in politicieni si in stiinta.

Premierul Boris Johnson a afirmat luna trecuta ca oamenii care se opun vaccinurilor sunt "nebuni".

Ministrul Sanatatii, Matt Hancock, a cerut luna trecuta membrilor Parlamentului sa stea umar la umar impotriva celor care se opun vaccinurilor.

Guvernul britanic a comandat milioane de doze de posibile vaccinuri. Astfel, guvernul a comandat 100 de milioane de doze ale unui vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford, considerat ca se afla in fruntea cursei globale de producere a unui vaccin pentru noul coronavirus.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Țara europeană care va crește cheltuielile pentru apărare: "Nu ne aflăm în pragul războiului, ci pe picior de război"
Cheltuielile pentru apărare ale Marii Britanii vor crește până la 2,5% din PIB pentru a se ajunge la 87 de miliarde de lire sterline (108 miliarde de dolari) pe an până în 2030, a declarat...
#vaccin, #Marea Britanie, #coronavirus, #covid, #sondaj , #stiri internationale