Spaima in Italia: Zeci de mii de clienti ai unei banci s-au trezit cu conturile blocate

Marti, 03 Iulie 2012, ora 23:40
3361 citiri
Spaima in Italia: Zeci de mii de clienti ai unei banci s-au trezit cu conturile blocate
Foto: lettera43.it

Italienii privesc cu spaima la situatia clientilor bancii Network Investimenti (BNI), ale caror conturi au fost inghetate, ca urmare a problemelor cu care se confrunta institutia financiara. Situatia de la BNI ar putea crea un precedent periculos.

Potrivit revistei Capital, Banca Network Investimenti a anuntat printr-un comunicat ca inghetarea conturilor va fi prelungita cu inca doua luni, ceea ce inseamna ca cei 28.000 de clienti care au conturile blocate raman in incapacitatea de a-si administra proprii bani.

Dupa anuntul facut de BNI, presa italiana a publicat o lista de alte zece banci italiene mici care se afla tot sub administrare speciala.

In perioada in care toate aceste banci se afla sub adminitratie speciala se pot lua masuri exceptionale in interesul clientilor.

In ceea ce priveste Banca Network Investimenti, clientii nu mai au posibilitatea de a retrage sau depune bani si nici nu pot efectua plati.

"Nu mai pot fi stapanul banilor mei", spune Maximus, un italian care a aflat ca nu mai are acces la bani in momentul in care a vrut sa faca plata catre service-ul auto care i-a reparat masina.

#faliment banci Italia , #stiri internationale