Spania da asigurari ca situatia COVID- 19 este sub control dupa ce mai multe tari i-au impus restrictii

Duminica, 26 Iulie 2020, ora 15:29
2061 citiri
Spania da asigurari ca situatia COVID- 19 este sub control dupa ce mai multe tari i-au impus restrictii
MADRID. Sursa: Petapixel

Guvernul spaniol da asigurari ca, in pofida unei cresteri puternice a contaminarilor cu noul coronavirus, situatia este "sub control", raspunzand astfel unor tari care au impus restrictii Spaniei, relateaza AFP.

Incepand de duminica, pasagerii care sosesc din Spania in Regatul Unit intra timp de 14 zile in carantina, iar Norvegia a impus din nou restrictii de calatorie in Spania.

Premierul francez Jean Castex le-a "recomandat puetrnic" francezilor, vineri, "sa evite" sa se duca in Catalonia, o regiune situata in nord-estul Spaniei, unde epidemia a repornit puternic.

"Guvernul spaniol considera ca situatia este sub control, focarele sunt localizate, au fost izolate si controlate", a declarat pentru AFP Ministerul spaniol de Externe.

"Spania este o tara sigura", a adaugat ministerul, anuntand cu privire la carantina de 14 zile impusa de Marea Britanie ca Madridul este "in contact" cu Londra, pe a carei decizie o "respecta".

INGRIJORARE IN ARAGON SI CATALONIA

Epidemia a inceput sa accelereze din nou in Spania - unde s-au inregistrat joi si vineri 1.000 de contaminari cu covid-19 pe zi -, potrivit unor bilanturi oficiale.

Numarul cazurilor, raportat la populatie, s-a triplat in doua saptamani, iar autoritatile supravegheaza peste 280 de focare.

Ministerul spaniol al Sanatatii si-a exprimat ingrijorarea in mod special fata de situatia din Aragon si din Catalonia.

In Catalonia, autoritatile regionale i-au indemnat pe locuitorii Barcelonei sa ramana acasa. Ele au decis vineri sa inchida discotecile si barurile de noapte, considerate drept focare de contagiune.

In acest context, majoritatea regiunilor - competente in domeniul Sanatatii - au consolidat caracterul obligatoriu al mastii de protectie - care este obligatoriu sa fie purtata pe strada. Nepurtarea mastii pe strada se sanctioneaza cu amenda.

In unele dintre regiuni, restrictii au fost impuse cu privire la o limitare a numarului de persoane care pot sa se adune sau interdictia vizitarii azilurilor de batrani.

Guvernul central - care asigura ca nu este vorba despre un "al doilea val" - considera ca regiunile au instrumente suficiente pentru a controla epidemia covid-19 si indeparteaza eventualitatea impunerii unei stari de alerta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Țara europeană care renunță la ”vizele de aur”: ”E aproape imposibil ca cei care lucrează şi îşi plătesc taxele acolo să găsească locuinţe decente”
Țara europeană care renunță la ”vizele de aur”: ”E aproape imposibil ca cei care lucrează şi îşi plătesc taxele acolo să găsească locuinţe decente”
Spania va renunţa la aşa-numitul program ”viza de aur”, care acordă drept de rezidenţă străinilor care fac investiţii mari în sectorul imobiliar din ţară, a declarat luni premierul...
De ce Franța și Spania schimbă o insulă la fiecare șase luni?
De ce Franța și Spania schimbă o insulă la fiecare șase luni?
O mică bucată de pământ, numită Insula Fazanilor, trece de la o țară în alta de două ori pe an. O ciudățenie care are o explicație foarte precisă. La granița franco-spaniolă,...
#Spania, #covid, #pandemie , #stiri internationale