Spania va intocmi un registru cu persoanele care refuza vaccinarea

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 23:49
4378 citiri
Spania va intocmi un registru cu persoanele care refuza vaccinarea
FOTO: Pixabay.com

Autoritatile spaniole vor tine un registru cu persoanele ce refuza sa se vaccineze impotriva COVID-19, fisier la care vor avea acces si alte state europene, dar nu va fi facut public, a anuntat luni ministrul spaniol al sanatatii, Salvador Illa.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune La Sexta, ministrul a reamintit ca in Spania vaccinarea nu va fi obligatorie. In privinta persoanelor care nu vor sa se vaccineze, "ceea ce vom face, va fi un registru care, in plus, va fi accesibil altor tari europene", a continuat el, precizand ca se refera la acele "persoane carora li s-a propus (vaccinarea), dar care pur si simplu au refuzat".

Ministrul Salvador Illa a asigurat ca acest registru nu va fi facut public si va fi elaborat "cu cel mai mare respect pentru protectia datelor".

Declaratia sa survine la o saptamana dupa publicarea unui studiu al Centrului de investigatii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scadere spectaculoasa a procentului spaniolilor reticenti fata de vaccinare, de la 47% in noiembrie la 28% in decembrie, in timp ce procentul celor care sunt de acord sa se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.

Spania, una dintre tarile europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a inceput duminica vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech. Guvernul de la Madrid si-a stabilit ca tinta vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane - din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile - pana la sfarsitul lunii februarie si sa ajunga pana in vara la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populatie totala de circa 47 de milioane de locuitori.

Platforma online pentru inscrierea la vaccinarea anti-COVID functioneaza oficial. Ce trebuie sa faci pentru a te programa

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
#Spania, #coronavirus, #registru, #covid, #cazuri covid , #stiri internationale