În Grecia, toți angajații nevaccinații din turism vor fi testați obligatoriu de două ori pe săptămână

Joi, 22 Iulie 2021, ora 20:36

   

În Grecia, toți angajații nevaccinații din turism vor fi testați obligatoriu de două ori pe săptămână
Grecia a anunţat joi că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi sectorul restaurantelor vor trebui să facă teste regulate împotriva coronavirusului, guvernul extinzând astfel la nivel naţional, în urma creşterii numărului de infectări, o obligaţie impusă până acum doar în câteva insule turistice populare, transmite Reuters.


După un an turistic 2020 dezastruos, Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor şi speră într-o revigorare măcar parţială în această vară a industriei sale turistice cruciale pentru economie.

Însă, în urma unei noi creşteri a numărului de infectări, cauzată de varianta Delta a coronavirusului, Grecia a impus săptămâna trecută ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale să se testeze de două ori pe săptămână, într-un efort de a salva sezonul de vară.

Aceeaşi regulă li se va aplica de acum încolo lucrătorilor din aceste sectoare din întreaga ţară, a declarat ministrul adjunct pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, într-un briefing de presă. "Obiectivul este ca ţara noastră să transmită în continuare mesajul că a fost şi rămâne o destinaţie turistică sigură", a explicat el.

În pofida unor restricţii recente, pe insula Mykonos, renumită pentru petreceri, numărul de infectări a crescut rapid, obligând autorităţile să interzică deplasările pe timp de noapte şi muzica în localuri începând din 26 iulie.Hardalias a afirmat că situaţia din Mykonos s-a ameliorat uşor şi că autorităţile vor decide în zilele următoare dacă măsurile vor fi prelungite sau nu.

Fostul prim-ministru Alexis Tspiras, liderul principalului partid de stânga de opoziţie, Syriza, a fost de părere că restricţiile impuse în Mykonos trimit 'un semnal foarte prost' pentru Grecia ca destinaţie turistică.

Grecia a vaccinat în jur de 45% din populaţia de 11 milioane de locuitori. După ce a ordonat vaccinarea personalului sanitar şi de îngrijire, guvernul i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze la timp pentru începutul anului şcolar în septembrie.

Joi, Grecia a raportat 2.604 cazuri de infectare şi un bilanţ total de 469.042 de la debutul pandemiei. În jur de 12.875 de persoane au decedat în urma complicaţiilor bolii COVID-19.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Cei 7 ani de-acasa lipsesc 😤😤😤
iar mojiciile tale sunt in acord cu agramatii site-ului si cu adminul care te accepta, pe tine si alti troli, pe un site unde vulgariltatea, rasismul, xenofobia, slugărnicia politica etc. domina comentariile. Asa site, așa makrotroli. 😤😤😤

PS - dupa cate mojicii si jigniri tastezi si sunt lasate de admin, incep sa cred ca esti chiar unul din copistii site-ului z.com aflati in solda pitarului. De la niste plagiatori agramati (cei care fura munca altora si semneaza textele cu numele lor) ne putem astepta la orice 😤😤😤
Utilizator sters
Makrotrolii cu limbaj insultator 😤😤😤
sunt preferatii copistilor de la z,com aflati in solda pitarului si pusi sa manipuleze si sa faca o propaganda politica desantata celui mai prost guvern al Romanai de dupa 1989. Redactorii buni si cu coloana vertebrala au plecat de 6-7 luni si au ramas rebuturile mediatice agramate care fac orice li se comanda ca sa isi ia solda de copisti.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor