Trump a fost avertizat de fostul procuror general ca Michael Flynn poate fi santajat de rusi

Marti, 09 Mai 2017, ora 08:40
2825 citiri
Trump a fost avertizat de fostul procuror general ca Michael Flynn poate fi santajat de rusi
Foto:Facebook/Sally Yates for President

Fostul Procuror General al SUA Sally Yates a declarat luni, in Congres, ca a avertizat Casa Alba in luna ianuarie ca noul consilier pentru Securitate Nationala, Michael Flynn, "poate fi santajat" de rusi, pentru ca si-a mintit sefii in legatura cu discutiile si contactele avute deu Ambasadorul Moscovei la Washington.

In audierea in Comisia de Informatii a Senatului, care ancheteaza presupusa interferenta rusa in alegeri, Yates a descris discutiile cu Don McGahn, consilier la Casa Alba, in care a insistat ca Flynn a mintit administratia in legatura cu natura discutiilor telefonice cu ambasadorul rus, relateaza Associated Press.

"Am simtit ca este crucial sa transmitem aceste informatii Casei Albe, partial pentru ca vicepresedintele facea, fara sa stie, declaratii false publicului si deoarece credeam ca generalul Flynn a fost compromis in privinta rusilor", a explicat Yates.

Ea a precizat ca a transmis Casei Albe ca este de parere ca rusii au deja informatii despre discutiile telefonice.

Declaratia lui Yates, care a facut parte din administratia Obama, a fost pastrata initial de Trump, inainte de a fi demisa, a reprezentat primul sau comentariu public in legatura cu temerile exprimate oficial de ea inainte de concedierea lui Flynn, in februarie.

Fostul director al comunitatii de informatii, James Clapper, care a fost audiat de asemenea, a declarat ca sustine afirmatiile facute anterior, potrivit carora nu a vazut dovezi ale unei colaborari intre Rusia si echipa lui Trump pentru influentarea alegerilor.

El a admis ca un articol aparut in presa londoneza, potrivit caruia oficiali din serviciile britanice de informatii au aflat la sfarsitul lui 2015 despre interactiuni suspecte intre consilieri ai lui Trump si agenti rusi si au transmis informatiile SUA, este adevarat.

Declaratia sa a venit cu cateva ore dupa ce s-a aflat ca presedintele Barack Obama l-a avertizat personal pe Donald Trump sa nu il angajeze pe Flynn, la scurt timp dupa alegerile din luna noiembrie.

Donald Trump l-a aparat adeseori pe Flynn, incurajandu-l inclusiv sa obtina imunitate de la procurori si acuzand ca investigatia senatorilor reprezinta o vanatoare de vrajitori, orchestrata de catre reprezentantii Partidului Democrat.

De asemenea, presedintele a insinuat cu doar cateva ore inainte de audiere ca Yates a scurs informatii catre presa americana cu privire la Flynn.

Senatorii a intrebat-o pe Yates, care a negat ca ar fi sursa scurgerilor de informatii.

Intr-o alta postare, Donald Trump a mentionat ca Michael Flynn a primit autorizatie de securitate chiar din partea Administratiei Obama. Administratia Obama l-a demis in urma cu trei ani pe Flynn de la conducerea Agentiei de Informatii din Aparare.

Moscova a dezmintit in repetate randuri orice implicare in alegerile prezidentiale americane, in vreme ce Donald Trump a negat implicarea Rusiei si a acuzat administratia Obama pentru presupusa interceptare a convorbirilor telefonice din Trump Tower, ulterior explicand ca in spatele atacurilor cibernetice s-ar putea afla inclusiv China.

Flynn a demisionat la jumatatea lunii februarie din functia de consilier pe Securitate Nationala al lui Trump.

Citeste mai multe despre cine este Michael Flynn, o figura controversata a Administratiei Trump

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Michael Flynn Securitate Nationala, #Sally Yates procuror general , #stiri internationale