CNN: Administratia Trump blocheaza accesul lui Joe Biden la mesajele liderilor straini

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 11:46
3633 citiri
CNN: Administratia Trump blocheaza accesul lui Joe Biden la mesajele liderilor straini
Joe Biden FOTO Facebook

O multime de mesaje de la lideri straini adresate presedintelui ales al SUA, Joe Biden, se afla la Departamentul de Stat, dar administratia Donald Trump il impiedica pe politicianul democrat sa aiba acces la ele, au declarat miercuri, 11 noiembrie, pentru CNN surse diplomatice americane apropiate acestui dosar.

In mod traditional, Departamentul de Stat sprijina corespondenta cu presedintele ales, motiv pentru care multe tari au inceput sa trimita in weekend mesaje la sediul diplomatiei americane.

Insa Biden a fost obstructionat de administratia Trump sa aiba acces la resursele Departamentului de Stat, intrucat presedintele in exercitiu refuza sa recunoasca victoria lui Joe Biden in alegerile din 3 noiembrie. Astfel, zeci de mesaje adresate lui Biden nu au ajuns inca la destinatar.

Echipa lui Joe Biden se afla in contact cu guverne straine fara implicarea Departamentului de Stat si Biden a avut numeroase convorbiri telefonice cu diversi lideri, printre care cancelarul german Angela Merkel si premierul canadian Justin Trudeau. Aceste convorbiri s-au desfasurat insa fara sprijinul logistic al Departamentului de Stat.

''Ei (membrii echipei lui Joe Biden) ar prefera sa utilizeze resursele Departamentului de Stat'', a spus o sursa apropiata acestui dosar.

Mai mult, secretarul de stat Mike Pompeo a refuzat marti sa recunoasca victoria lui Biden in scrutinul prezidential, afirmand ca "va exista o tranzitie lina catre a doua administratie Trump", ceea ce a agitat si mai mult mediul diplomatic, potrivit sursei citate.

Joe Biden nu primeste nici informarile zilnice de la serviciile de informatii, iar daca administratia Trump continua sa blocheze o tranzitie tipica pana in jurul zilei investiturii (20 ianuarie), exista temeri ca administratia Biden se va confrunta cu o mare provocare pentru a-si prelua oficial mandatul. In trecut, Departamentul de Stat a facilitat procesul de tranzitie administrativa post-alegeri.

Biden, ironii tăioase la adresa lui Trump după ce miliardarul s-a lăudat cu două premii primite de la clubul său de golf: „Ce realizare!”
Biden, ironii tăioase la adresa lui Trump după ce miliardarul s-a lăudat cu două premii primite de la clubul său de golf: „Ce realizare!”
Preşedintele american Joe Biden l-a ironizat luni, 25 martie, într-un mesaj pe platforma X, pe rivalul său, republicanul Donald Trump, pentru reușitele sportive cu care acesta din urmă se...
Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Președintele Turciei, vizită oficială la Casa Albă. Despre ce vor discuta Erdogan și Biden
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită oficială la Washington în data de 9 mai şi va fi primit la Casa Albă de omologul său Joe Biden, a declarat vineri, 29 martie, o...
#Joe Biden, #Donald Trump, #acces, #lideri, #Mesaje , #stiri internationale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și dac-o să-i blocheze și ușa Căși' Albe, ce-o să facă? O să-împingă