Un asistent medical, banuit ca a ucis sute de pacienti in Germania. Cum isi alegea victimele

Sambata, 11 Mai 2019, ora 16:02
8505 citiri
Un asistent medical, banuit ca a ucis sute de pacienti in Germania. Cum isi alegea victimele
Foto: Arhiva Pixabay

Un asistent medical e considerat cel mai prolific criminal care a trait vreodata in Germania, pe timp de pace. Acesta a recunoscut deja ca a ucis cateva zeci de pacienti. Anchetatorii suspecteaza, insa, ca in realitate, el ar fi luat cateva sute de vieti.

In 2003, cand a venit sa se angajaze la sectia de Terapie Intensiva a spitalului din Delmenhorst, Niels Hogel a prezentat recomandari consistente. Mai exact, scrisoarea sa de recomandare sustinea ca asistentul isi stie meseria, e constiicios si lucreaza cu grija, inclusiv in situatii limita, des intalnite la Terapie Intensiva.

Nimic nu indica atunci faptul ca aceia care scrisesera recomandarea - adica fostii angajatori ai lui Hogel de la spitalul din Oldenburg - facusera totul pentru a scapa de el. Motivul: barbatul avea un comportament care trezise suspiciuni, iar pe tura sa murisera foarte multi pacienti, potrivit jurnalistilor de la The New York Times.

N-a trecut, insa, mult pana cand si conducerea spitalului din Delmenhorst a devenit suspicioasa. Dupa patru luni, o pacienta a murit pe cand era in grija lui Niels Hogel. Apoi a urmat inca un pacient, si inca unul.

Intr-un interval de 4 ani - din cele 411 decese petrecute in spitalul din Delmenhorst - 321 avusesera loc chiar dupa ce Niels Hogel iesea din tura. Cum ar fi fost, insa, posibil ca asistentul sa aiba vreo legatura cu decesele, de vreme ce colegii sai il numeau, cu respect, "Rambo al resuscitarii"...

De fapt - dupa cum aveau sa descopere anchetatorii - parte dintre angajatii spitalului devenisera de ceva vreme suspiciosi cu privire la Hofel, neintelegand cum de atat de multi pacienti au nevoie de resuscitare, pe tura lui. Cei mai multi dintre colegii asistentului n-au luat, insa, masuri in acest sens, multumindu-se sa isi exprime mirarea.

Abia prin 2005, o angajata l-a prins pe Niels Hogel dupa ce ii oprise sistemul de mentinere a functiilor vitale unui bolnav de cancer pulmonar si ii administrase medicamente care ii erau contraindicate.

Acea descoperire a declansat o ancheta internationala care l-a vizat pe Niels Hogel si care a durat un deceniu. Dupa ce au deshumat 130 de cadavre din Germania, Polonia si Turcia (ale pacientilor care se tratasera la spitale din Germania unde lucrase Hogel), anchetatorii au strans suficiente dovezi. In cele din urma, l-au determinat pe Hoegel sa recunoasca faptul ca a ucis cateva zeci de pacienti.

Cu toate asta, oamenii legii sustin ca ar putea fi vorba, de fapt, despre sute de morti provocate de asistentul criminal. Singura problema este ca inca n-au reusit sa dovedeasca implicarea acestuia in toate cazurile.

Ancheta a scos la iveala si de ce Hogel era considerat un expert in resuscitare. De fapt, asistentul provoca situatii de criza - spre exemplu administrandu-le bolnavilor medicamente care provocau stop cardiac - pentru a-i salva si a-si impresiona colegii. Evident, multi dintre pacientii adusi in stare critica mureau, totusi, la scurt timp dupa resuscitare.

Karl-Heinz Beine - un reputat neurolog german care s-a ocupat de cazul lui Hogel - sustine ca acesta proceda astfel din narcisism si pentru a-si consolida permanent stima de sine. Beine sustine ca a fost uimit de faptul ca asistentul criminal n-a aratat nici macar o urma de empatie sau de regret, nici macar atunci cand a fost confruntat cu familiile celor pe care ii ucisese.

Niels Hogel - considerat cel mai prolific criminal german pe timp de pace - a fost deja inchis pe viata. Cu toate astea, este inca judecat pentru crimele sale si poate primi noi condamnari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#asistent Germania criminal condamnat, #asistent criminal ucos pacienti Germania, #asistent medical ucide pacienti Germania , #stiri internationale