Un pilot acuzat ca a transmis COVID-19 si a mintit autoritatile a fost concediat

Joi, 24 Decembrie 2020, ora 03:16
3403 citiri
Un pilot acuzat ca a transmis COVID-19 si a mintit autoritatile a fost concediat
FOTO: Pexeles.com

Un pilot neozeelandez acuzat ca a contaminat doi dintre colegii sai cu coronavirus si ca a fost astfel responsabil pentru prima transmisie locala de COVID-19 inregistrata in Taiwan dupa luna aprilie a fost concediat miercuri, a anuntat compania sa aeriana, EVA Air, relateaza France Presse.

Aceasta insula, care nu a inregistrat niciun caz de contaminare timp de 253 de zile, a raportat joi primul caz de transmitere a coronavirusului pe teritoriul sau dupa aprilie, dupa ce o femeie taiwaneza care fusese in contact cu pilotul a fost testata pozitiv.

Pilotul a fost de asemenea amendat cu 300.000 de dolari taiwanezi (8.700 de euro) pentru ca "nu a spus adevarul" autoritatilor sanitare despre activitatile sale si persoanele cu care a fost in contact dupa ce a aflat ca era contaminat.

Compania aeriana a subliniat ca el a incalcat reglementarile privind lupta impotriva pandemiei si a provocat "grave prejudicii reputatiei si imaginii" EVA Air.

Pilotul nu si-a pus masca in timpul unei misiuni la inceputul lunii decembrie cand un pilot taiwanez i-a reamintit aceasta obligatie. Acest pilot taiwanez si un coleg japonez au fost testati pozitiv, potrivit companiei aeriene.

Neozeelandezul ar fi tusit in timpul unui zbor catre Statele Unite pe 12 decembrie, noteaza AFP.

Potrivit autoritatilor, pilotul s-a dus in mai multe locuri in Taiwan, inclusiv doua mari magazine. El a sustinut ca nu-si amintea locurile unde a fost si nu si-a dezvaluit contactul cu femeia.

Calatorii care sosesc in Taiwan trebuie sa respecte o carantina de doua saptamani si sa fie testati negativ, ceea ce i-a impiedicat pana acum pe purtatorii virusului sa-l transmita populatiei locale.

Pe de alta parte, pilotilor li se cere sa respecte doar trei zile de izolare la intoarcerea din curse externe. Autoritatile intentioneaza sa inaspreasca aceasta reglementare.

Taiwanul a inregistrat doar 776 de cazuri de contaminare si sapte decese la o populatie de 23 milioane de locuitori.

Povestea primului roman care a predat economie la Harvard si a consiliat Guvernul Japoniei. Acum e profesor universitar la Boston si investeste in start-up-uri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Un cetăţean din Polonia ar fi fost cel care a anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului care efectua o cursă charter de la Wroclaw spre Hurgada şi care a trebuit să aterizeze la...
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
#pilot, #avion, #covid, #coronavirus, #companie aeriana , #stiri internationale