Noua variantă COVID a fost identificată și în Israel. Premierul Bennett a convocat o reuniune cu responsabilii sănătăţii publice

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 11:27
2537 citiri
Noua variantă COVID a fost identificată și în Israel. Premierul Bennett a convocat o reuniune cu responsabilii sănătăţii publice
Noua variantă a virusului a fost detectată în Africa de Sud FOTO Pixabay

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat vineri, 26 noiembrie, că a fost detectat un caz al noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud şi care prezintă un potenţial de propagare foarte rapid, potrivit oamenilor de ştiinţă, informează AFP.

"Varianta descoperită în state din sudul Africii a fost identificată în Israel. Este vorba de o persoană revenită din Malawi", a precizat ministerul, exprimând temeri cu privire la "alte două cazuri la persoane revenite din străinătate" şi plasate în carantină.

Aceste trei persoane erau vaccinate împotriva COVID-19, a precizat Ministerul Sănătăţii israelian în comunicatul său, fără a preciza însă numărul de doze sau tipul vaccinului.

În urma acestui anunţ, premierul israelian Naftali Bennett a convocat pentru orele locale 11.00 (09:00 GMT) o reuniune cu responsabili ai sănătăţii publice şi ai guvernului său, pentru o analiză a situaţiei sanitare din Israel.

În noaptea de joi spre vineri, guvernul israelian a anunţat că a plasat pe "lista roşie" sanitară Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia şi Eswatini, după anunţul descoperirii noii variante, detectate iniţial în Africa de Sud.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ''extrem de ridicat'' de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au detectat anterior varianta Beta.

Beta este una dintre cele patru variante etichetate drept ''preocupante'' de OMS, întrucât există dovezi că ar fi mai contagioasă, iar vaccinurile au o eficienţă mai scăzută împotriva acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
#varianta noua coronavirus, #africa de sud coronavirus, #cazuri noi, #Israel , #stiri internationale