Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vaticanul realizeaza teste COVID-19 in regim de gratuitate pentru cei nevoiasi

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 04:21
2464 citiri
Vaticanul realizeaza teste COVID-19 in regim de gratuitate pentru cei nevoiasi
Papa Francisc FOTO Facebook

Vaticanul realizeaza teste gratuite de depistare a noului coronavirus si distribuie vaccinul antigripal in mai multe puncte ambulatorii, care sunt instalate deja sub coloanele din piata Sfantul Petru din Roma, persoanelor nevoiase care traiesc in centre sociale sau celor care trebuie sa se intoarca in tarile lor, relateaza joi EFE.

Aceasta este una dintre initiativele anuntate joi de Vatican cu prilejul prezentarii evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Saracilor, ce va fi marcata in data de 15 noiembrie.

Centrul de tratament ambulator din piata Sfantul Petru, care exista de mai multi ani pentru a-i trata pe cei saraci din capitala Italiei, efectueaza 50 de teste pe zi, pe langa administrarea vaccinului antigripal, a anuntat intr-un comunicat presedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Comunicatul precizeaza ca a fost trimis un prim lot de "350.000 de masti pentru cel putin 15.000 de elevi din diferite scoli de la periferia Romei, care vor usura astfel cheltuielile familiilor sarace", datorita unei donatii realizate de compania de asigurare Unipolsai.

Au fost trimise parohiilor din capitala italiana si 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiase, gratie unei colaborari cu supermarketul Elite si cu fabrica de paste La Molisana, care a donat 2,5 tone de paste, ce vor fi donate mai multor familii si asociatii caritabile.

Fisichela a precizat ca papa Francisc a subliniat in mesajul sau ca este necesar "sa oferim un semn concret de asistenta si sprijin unui numar tot mai mare de familii care se afla in dificultate obiectiva", din cauza pandemiei.

Criza sanitara din acest an a obligat suspendarea unor actiuni ale papei, precum pranzul organizat pentru 1.500 de persoane in aula Paul al VI-lea din Palatul Pontifical si spitalul de campanie instalat in piata pentru vizite medicale.

Papa Francisc va celebra duminica o slujba in fata unui grup de doar 100 de persoane care ii reprezinta pe saracii din intreaga lume.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vatican, #teste, #gratuit, #coronavirus , #stiri internationale