VIDEO Incendii de proportii in California. Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate

Luni, 24 August 2020, ora 11:17
1976 citiri
VIDEO Incendii de proportii in California. Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate
Foto: Twitter/AJ+

Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetatie care devasteaza statul american California, ale carui autoritati au primit in ultimele ore ajutoare importante constand in detasamente de pompieri si sprijin material, inainte de posibila aparitie a unei noi serii de furtuni, informeaza AFP.

Aproximativ 20 de focare majore erau inca active duminica, inclusiv LNU Lightning Complex si SCU Lightning Complex, situate la nord, respectiv la sud-est de orasul San Francisco.

Focarul LNU a devastat deja peste 138.000 de hectare, devenind astfel al doilea incendiu ca suprafata devastata din istoria Californiei, dupa Mendocino Complex, care a distrus 185.000 de hectare in iulie 2018.

SCU Complex ocupa deja la randul sau locul al treilea in clasamentul celor mai devastatoare incendii californiene, cu peste 137.000 de hectare distruse, in contextul in care acest focar era controlat intr-un procent de doar 10% in cursul zilei de duminica.

In total, in cadrul acestor doua ample focare din California, care au provocat cel putin cinci decese, peste 1.000 de cladiri au fost distruse, din care 845 au fost devastate de LNU Complex, care era controlat duminica intr-un procent de 17%.

Aproape 240.000 de persoane au fost evacuate in California, a precizat Daniel Berlant, purtator de cuvant al agentiei californiene de protectie impotriva incendiilor, CalFire, intr-o inregistrare video distribuita pe Twitter.

Autoritatile californiene au recunoscut ca efectivele locale erau, intr-o prima etapa, insuficiente pentru a lupta simultan si cu eficacitate impotriva unui numar atat de mare de incendii de amploare.

Pompierii din California au primit in ultimele ore sprijin constand in efective si materiale, furnizate de mai multe state americane, in special de Oregon, Texas, Arizona si New Mexico, a anuntat purtatorul de cuvant de la CalFire.

Aproximativ 200 de militari din Garda Nationala au fost de asemenea mobilizati, iar numarul pompierilor care luptau cu flacarile a ajuns duminica la 14.000.

Oficialii locali contau duminica si pe aproximativ 200 de aparate de zbor, avioane si elicoptere, inclusiv avioane militare modificate pentru a combate incendiile.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a cerut sprijin din partea Canadei si a Australiei.

Deja grav afectat, statul California se pregateste pentru un nou episod meteorologic intens, marcat de posibile furtuni pana marti, susceptibile sa genereze - intr-o prima faza - aparitia unor noi focare de incendii, din cauza intensificarii vanturilor.

O serie de furtuni si un val de peste 12.000 de fulgere, produse in weekendul precedent si la inceputul saptamanii trecute, au declansat actualele incendii din California.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice și un incendiu au avut loc miercuri dimineață, 17 aprilie, în orașul Djankoi din peninsula Crimeea anexată de ruși, relatează Kiev Independent. Potrivit unor canale...
Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Nori de cenușă pe cerul Indoneziei: Sute de oameni dintr-o insulă au fost evacuați după erupțiile multiple ale unui vulcan VIDEO
Cel puţin 800 de persoane din provincia indoneziană Sulawesi de Nord au fost evacuate, după erupţiile multiple ale vulcanului Ruang din zonă, care de câteva zile aruncă pe cer lavă şi nori...
#california, #incendiu, #vegetatie, #evacuati , #stiri internationale
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Si nu au dat jos guvernul ? NU au incriminat Pompierii , Garda