VIDEO Portavionul USS Theodore Roosevelt, demonstratie de forta in Marea Chinei de Sud

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 06:58
5525 citiri
VIDEO Portavionul USS Theodore Roosevelt, demonstratie de forta in Marea Chinei de Sud
Avion F-16 aterizand la bordul unui portavion american/Foto: Pixabay

Grupul de lupta condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se afla in Marea Chinei de Sud a executat saptamana aceasta o misiune pentru asigurarea unei navigatii libere intr-o zona intens contestata de China.

Intreaga aripa de lupta, elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk si avioane F-18, care se afla la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt a efectuat impreuna cu natiunile partenere o serie de antrenamente militare in sprijinul asigurarii unei navigatii libere in Marea Chinei de Sud, transmite Military Videos, potrivit publicatiei DefenseRomania.ro.

In cadrul manevrelor militare, mai multe aeronave F-18 au efectuat decolari si aterizari. In exercitiu a fost implicat intreg grupul de lupta condus de portavionul american.

Prezenta grupului de lupta condus de USS Theodore Roosevelt are rolul de a combate actiunile agresive ale Chinei in aceasta zona, cat si tentativa Beijingului de a bloca tranzitul in regiune.

Revendicarile maritime din Marea Chinei de Sud reprezinta o amenintare serioasa pentru libertatea marii, inclusiv pentru comertul liber si libertatea de exploatare economica pentru tarile riverane Marii Chinei de Sud, subliniaza americanii.

US Navy transmite ca in baza dreptului international, reflectat peub Conventia din 1982, toate natiunile au drepturi egale in ceea ce priveste libertatea maritima. Comunitatea internationala are un rol in asigurarea acestei libertati, care este esentiala pentru securitatea, stabilitatea si prosperitatea globala, mai precizeaza US Navy.

La finalul lunii trecute sase avioane de lupta chineze si un avion de recunoastere american au intrat duminica, 31 ianuarie, in zona de identificare pentru aparare aeriana a Taiwanului, a anuntat Ministerul Apararii, intr-o rara recunoastere a activitatii militare a Statelor Unite in zona.

  • Afacerile BOR. Cum functioneaza masinaria de facut bani prin care Biserica si-a cladit un adevarat imperiu financiar
  • EXCLUSIV VIDEO Fabulos. Imagini de senzatie cu Gica Hagi care canta melodiile lui Dinamo. "Cei ce sunt dinamovisti..."
  • CTP a poreclit-o "senatoarea Baliverna" pe Diana Sosoaca. "Isi infige botul foarte dezvoltat si suge capital politic"
  • Iaurturile cu fructe din comert, otrava "delicioasa" pentru copii. Ce contin, de fapt, de pot provoca probleme majore de sanatate
  • Accident groaznic in Capitala. Doua fetite au murit spulberate de o masina care a intrat pe trotuar. Soferita, batuta de martori
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
    China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
    Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
    Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
    Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
    Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
    #Statele Unite Americii, #China, #Asia, #portavion, #stiri internationale , #stiri internationale