VIDEO Violente la Washington intre sustinatorii lui Trump si contra-protestatari. 4 oameni au fost injunghiati

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 09:59
7728 citiri
VIDEO Violente la Washington intre sustinatorii lui Trump si contra-protestatari. 4 oameni au fost injunghiati
FOTO Twitter/Europa Press

Extremistii de dreapta sustinatori ai lui Trump si un grup de contra-protestatari s-au confruntat violent in seara zilei de sambata, 12 decembrie, la Washington, unde au fost efectuate mai multe arestari si patru oameni au fost injunghiati, potrivit The Guardian.

La marsul la care era denuntata victoria lui Joe Biden in alegerile prezidentiale, patru oameni au fost injunghiati si 23 au fost arestati.

Violentele au izbucnit pe strazile din Washington DC intre grupuri de extremisti de dreapta si contra-protestatari, la finalul unui mars organizat de conservatori ce sustin fara dovezi ca alegerile prezidentiale din 3 noiembrie au fost fraudate.

Demonstratia a fost, in mare parte, pasnica, insa violentele au inceput odata cu lasarea serii.

Grupuri Proud Boys pro-Trump si contra-protestatari Antifa (miscare politica anti-fascista) s-au confruntat pe strazile din centrul orasului si, desi politia a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa, rivalii s-au regrupat si violentele au continuat sporadic.

Patru oameni au fost dusi la spital cu rani provocate de cutit care le pot pune viata in pericol, a scris Washington Post, care citeaza un purtator de cuvant al pompierilor din DC. Politia a anuntat ca 23 de oameni au fost arestati.

Aproximativ 200 de membri ai Proud Boys au participat la mars sambata, in apropierea hotelului Trump din capitala. Amestecandu-se cu grupuri religioase, care indeamna la mitinguri de rugaciune pentru presedintele invins, membrii Proud Boys au purtat uniforme de lupta si veste antiglont, caschete si au salutat in stilul nationalistilor albi.

Ei au strigat insulte la adresa protestatarilor Antifa si au ars steaguri Black Lives Matter, insa politia a reusit sa tina grupurile departe pana seara.

Proteste au avut loc sambata si in Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada si Arizona, unde echipa de campanie a lui Trump a facut eforturi sa schimbe rezultatul alegerilor.

Presa locala din capitala statului Washington, Olympia, a scris ca o persoana a fost impuscata si trei arestate dupa confruntarile dintre grupuri pro si anti Trump.

Peste 50 de Curti federale si de stat au confirmat victoria democratului Biden in alegeri. Curtea Suprema a SUA a respins vineri seara un proces intentat de procurorul general al Texas, prin care era urmarita schimbarea rezultatelor votului in patru state.

Donald Trump a sustinut inca din seara alegerilor ca alegerile au fost fraudate, insa nu a prezentat vreo dovada relevanta.

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Statul Arizona a inculpat mai mulți colaboratori ai lui Trump, pentru tentativa de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020
Statul Arizona a inculpat mai mulți colaboratori ai lui Trump, pentru tentativa de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020
Statul american Arizona a inculpat 18 persoane în cadrul tentativei de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump, a declarat miercuri procurorul...
#SUA, #Donald Trump, #manifestatii, #violente , #stiri internationale