Oraș din California devastat de incendii. Greenville a fost evacuat de autorități VIDEO

Joi, 05 August 2021, ora 22:38
1927 citiri
Oraș din California devastat de incendii. Greenville a fost evacuat de autorități VIDEO
Orașul Greenville a fost distrus aproape în întregime

Un incendiu uriaş a devastat o localitate din nordul Californiei, la câteva ore după ce autorităţile le-au cerut locuitorilor să evacueze, odată cu apropierea focului, relatează AFP.

Un orăşel cu 800 de locuitori, Greenville, situat în nordul Californiei, a fost cuprins de flăcările Dixie Fire - un incendiu care devastează statul California, situat în vestul Statelolor Unite, de trei săptămâni, alimentat de o căldură sufocantă, o secetă alarmantă şi rafale de vânt continue.

Aş spune că majoritatea centrului Greenville este complet distrusă”, a anunţat într-un mesaj pe Twitter fotograful specializat în incendii Stuart Palley, care a publicat fotografii ale dezastrului.

”Pompierii luptă pentru oraşul Greenville”, a declarat miercuri seara, cotidianului San Fransisco Chronicle, o purtătoare de cuvânt a Serviciilor Forestiere americane, Pandora Valle, fără să ofere alte detalii.

Imagini realizate de către un fotograf AFP surprind lampadare metalice îndoite de căldura incendiului şi câteva structuri care au mai rămas în picioare. Incendiul a atins Greenville miercuri, către ora locală 18.00 (23.00, ora României), potrivit lui Jake Cagle, şeful secţiei din echipa de gestionarea catastrofei.

El a anunţat, într-o înregistrare video, publicată miercuri seara, că pompierii au fost întârziaţi de către persoane care nu au dat curs ordinelor de evacuare şi care i-au obligat să aloce timp şi resurse pentru a le veni în ajutor.

Aproximativ 2.000 de locuitori ai Californiei au fost îndemnaţi miercuri să-şi evacueze ”imediat” domiciliile, odată cu apropierea Dixie Fire, cel mai mate incendiu din California de anul acesta.

”Dacă aţi rămas, este necesar să evacuaţi către EST, IMEDIAT!”, a îndemnat într-un mesaj pe Twitter Departamentul Şerifului Plumas Country, adresându-se locuitorilor din Greenville şi Chester.

Dacă vă aflaţi în continuare în acest sector al Greenville, sunteţi în pericol iminent şi TREBUIE să precaţi acum”, a adăugat el într-un al doilea mesaj de alertă, precizând că ”dacă rămâneţi, salvatorii ar putea să nu reuşească să văvinăîn ajutor”.

Dixie Fire devastează păduri din nordul Californiei de la jumătatea lui iulie, din cauza crizei modificărilor climatice, care provoacă vârfuri de căldură şi secetă în întreaga lume, dar mai ales în America de Nord.

Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și ce legătură are cu Corbeanca, de porni și-acolo un incendiu de
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5