Începe procesul pentru trafic sexual al lui Ghislaine Maxwell, proxeneta lui Jeffrey Epstein. Ce cuprinde "Cartea neagră" a pedofillului american

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 22:59
3582 citiri
Începe procesul pentru trafic sexual al lui Ghislaine Maxwell, proxeneta lui Jeffrey Epstein. Ce cuprinde "Cartea neagră" a pedofillului american

Procesul în care Ghislaine Maxwell (59 de ani), proxeneta miliardarului pedofil Jeffrey Epstein, începe astăzi, 29 noiembrie, în Manhattan. Pledoariile de deschidere vor avea loc în fața a 12 jurați. Maxwell este judecată pentru șase capete de acuzare, legate de implicarea sa în abuz sexual asupra unor fete minore, unele dintre ele de doar 14 ani.

Maxwell, care are și cetățenie americană și franceză, a pledat nevinovată pentru toate acuzațiile împotriva ei. Presupusele infracțiuni s-au petrecut între anii 1994 și 2004. Jeffrey Epstein s-a sinucis într-o închisoare federală din Manhattan, în august 2019, în timp ce aștepta începerea procesului său.

Ghislaine Maxwell a petrecut 17 luni la Centrul Metropolita de Detenție din Brooklyn, în condiții pe care fratele său le-a descris drept „degradante” și „aproape de tortură”. În documentele depuse în instanță, se arată că Maxwell are pregătită o sumă de 5,2 miliarde de lire sterline pentru a-și plăti cheltuielile de judecată. Aceasta are o echipă de avocați consacrați, inclusiv un fost procuror care a ajutat la prinderea traficantului Joaquin „El Chapo” Guzman. Aceștia vor înfrunta o altă echipă formidabilă, formată din procurori cunoscuți în mediul judiciar.

Procurorii se vor axa pe patru femei, care spun că au fost recrutate de Maxwell, când erau adolescente, pentru a fi abuzate de Epstein. Acestea vor fi fața în față cu Maxwell, în instanță.

Procurorii vor să prezinte și e-mailuri care ar fi fost trimise de Maxwell către cel puțin doi „bărbați influenți”, prin care stabilește întâlniri cu fetele.

Documentele depuse în instanță susțin că mesajele arată că Maxwell „și-a folosit capacitatea de a furniza acces la femei, ca la o formă de monedă socială”. Acestea mai precizează că asociata lui Epstein era „dornică să-i mulțumească” pe bărbați și să le intre în voia prin facilitarea acestor legături cu femeile abuzate.

Lista care ar putea tranșa procesul

Procurorii au anunțat că vor prezenta în jur de șase pagini ale „Cărții Negre” a lui Epstein, care cuprinde contacte ce pot demonstra vinovăția lui Maxwell. Magistrații susțin că această listă era, de fapt, a lui Maxwell. În acest carnet ar fi vârstele fetelor, precum și numele părinților unora dintre ele.

Până acum, doar o singură presupusă victimă a renunțat la dreptul său la anonimat. Este vorba despre psihologa americană Annie Farmer, care susține că Maxwell și Epstein au abuzat-o sexual când avea 16 ani și a fost la vila din News Mexico a miliardarului, în 1996.

Un personaj controversat este și Prințul Andrew al Marii Britanii, care a fost prieten cu Epstein și Maxwell. Potrivit presei, ducele de York a participat la multe petreceri ale pedofilului miliardar. Într-o fotografie care a făcut înconjurul lumii, făcută în fosta casă a lui Maxwell, din Londra, Andrew pare să atingă nepotrivit bustul unei minore de 17 ani. Se crede că poza a fost făcută chiar de Epstein.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...