Procesul Ghislaine Maxwell. Mărturia pilotului de pe „Lolita Express” despre oaspeții cu greutate ai miliardarului pedofil Jeffrey Epstein

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 02:05
5649 citiri
Procesul Ghislaine Maxwell. Mărturia pilotului de pe „Lolita Express” despre oaspeții cu greutate ai miliardarului pedofil Jeffrey Epstein
Lawrence Visoski, pilot pe avionul Lolita Expres/ FOTO Captură Youtube

Timp de aproape 30 de ani, Lawrence Visoski a transportat mai marii lumii proprietățile miliardarului pedofil Jeffrey Epstein. Fostul pilot de pe „Lolita Express” a declarat la procesul asociației fostului magnat ce s-a spânzurat în închisoare, Ghislaine Maxwell, depunând mărturie din partea acuzării, că printre cei care s-au aflat la bordul avionului privat s-au numărat la un moment dat Donald Trump, prinţul Andrew şi Bill Clinton.

Maxwell se confruntă cu şase acuzaţii de trafic sexual şi abuz din cauza presupusului ei rol de „matroană” a lui Epstein. Lawrence Visoski a confirmat că Trump, Andrew şi Clinton au călătorit alături de Epstein în avionul său privat - la fel ca şi vedete de la Hollywood, Chris Tucker, violonistul Itzhak Perlman şi senatorii americani John Glenn şi George Mitchell. Acesta a spus că nu a observat niciodată vreo activitate sexuală la bord.

Pilotul şi-a amintit totuşi că s-a întâlnit cu o presupusă victimă numită „Jane” – descriind-o ca având „ochi albaştri pătrunzători” – dar şi cu una dintre victimele care a lansat acuzaţii grave la adresa prinţului Andrew, Virginia Roberts, care a spus că a fost abuzată de cei doi pe când avea 17 ani.

Pilotul a fost angajatul lui Epstein de la începutul anilor 1990 până în 2004, timp în care a făcut în jur de 1.000 de curse.

Maxwell, „numărul doi” în ierarhia angajaţilor lui Epstein

Visoski şi-a amintit că Maxwell, care era „numărul doi” în ierarhia angajaţilor lui Epstein, îl contacta adesea pentru a programa zboruri pentru Epstein. „Ea s-a ocupat de cea mai mare parte a finanţelor, a cheltuielilor mele, a cheltuielilor din birou”, a spus el instanţei. Cu toate acestea, relaţia dintre Maxwell şi Epstein „s-a epuizat” în anii 2000, a spus pilotul. Procurorii susţin că Maxwell i-a „servit” fete tinere lui Epstein, ca parte a unei scheme piramidale de abuz. Avocaţii ei neagă toate acuzaţiile, susţinând că este făcută ţap ispăşitor în absenţa lui Epstein decedat în închisoare. Epstein şi Maxwell s-au afişat alături de cei bogaţi şi faimoşi bărbați ai lumii - ascunzând reţele de abuzuri sexuale sordide. Maxwell este o prietenă apropiată a prinţului Andrew, fiind cea care l-a prezentat lui Epstein.

Clinton a fost fotografiat anterior atât cu Maxwell, cât şi cu Epstein dar şi la bordul Lolita Express şi alături de presupusa sclavă sexuală Chauntae Davies. Legătura dintre Trump, Epstein şi Maxwell era de notorietate, fostul președinte numindu-l un „tip grozav” căruia îi plăceau femeile „mai tinere” într-un interviu din 2002 pentru „New York Magazine“. Dar apoi s-a distanţat de miliardarul pedofil, excluzându-l din club de la Mar-a-Lago.

Avocaţii acuzării au numit-o pe moştenitoarea britanică în vârstă de 59 de ani un „prădător periculos” şi au spus că ea şi Epstein sunt „parteneri în crimă”.

Se presupune că Maxwell a prins fete de 14 ani într-un „coşmar”, după ce le-a promis „lumea”. Ea este acuzată că a dus fetele pe proprietățile lui Epstein, unde chiar a privit cum le molesta - şi uneori chiar s-a alăturat.

În deschiderea procesului împotriva lui Maxwell, procurorul Lara Pomerantz a spus: „Inculpatul l-a ajutat pe Epstein să găsească acele fete, ea l-a ajutat să recruteze acele fete. Ea a explodat fete tinere vulnerabile, le-a manipulat şi le-a livrat pentru a fi abuzate sexual. Nu vă lăsaţi înşelaţi – ea ştia exact ce avea să le facă Epstein acelor copile când le-a trimis în acele camere de masaj. Dar ce se întâmpla în acele camere de masaj, nu era masaj. Fetele acelea nu erau maseuze profesioniste. Erau copii exploataţi şi abuzaţi sexual.”

Maxwell şi Epstein au avut o relaţie

Pomerantz a explicat că Maxwell şi Epstein au avut o relaţie, dar au rămas „cei mai buni prieteni” după ce s-au despărţit. Prin intermediul miliardarului, Maxwell a reuşit să menţină un stil de viaţă luxos. „Ea a fost implicată în fiecare detaliu al vieţii lui Epstein. În zece ani, au comis aceste crime împreună. Ea a fost matroana casei”, a spus procurorul. Fiică a mogulului media Robert Maxwell, căzut în dizgraţie, Ghislaine s-a născut bogată şi a crescut la conacul cu 53 de camere din Headington Hill Hall.

Lucrând în diferite posturi la companiile tatălui ei - inclusiv ca director al Oxford United - ea a devenit o persoană mondenă din înalta societate londoneză. Tatăl ei a murit în 1991 după ce ar fi căzut de pe iahtul său, Lady Ghislaine. Din acel moment Maxwell s-a apropiat de Epstein, iar abuzurile ar fi ar fi început în anii '90. Epstein a fost condamnat pentru prima dată pentru infracţiuni sexuale în 2008, cu o singură acuzaţie de solicitare a prostituţiei de la fete minore. Aproximativ 11 ani mai târziu, poliţiştii l-au acuzat în cele din urmă de o conspiraţie mai largă pentru trafic de minori în Florida şi New York.

Epstein a vândut „Lolita Express”-ul înainte de arestarea

Jeffrey Epstein, sugerând că agresorul sexual înregistrat şi-ar fi vândut renumitul avion Boeing 727-200, cunoscut sub numele de Lolita Express, cu câteva săptămâni înainte să fie arestat, în 6 iulie, pentru suspiciunea de trafic sexual cu minore. Se pare că Epstein a renunţat la avionul „Lolita Express” – care putea conţine numeroase dovezi şi despre care s-a afirmat că avea instalat un pat în care pasagerii ar fi participat la sex în grup cu tinere minore.

Potrivit jurnalistei de investigaţie Conchita Sarnoff – care a dezvăluit pentru prima dată călătoriile fostului preşedinte Bill Clinton cu „Lolita Express” într-un articolul publicat în 2010, în The Daily Beast – Clinton a zburat cu avionul respectiv de aproximativ 27 de ori. Clinton a precizat că a efectuat doar patru călătorii în avionul lui Epstein în 2002 şi 2003 şi că Serviciul Secret l-a însoţit de fiecare dată – un lucru despre care Sarnoff a declarat la Fox News că este o minciună totală.

Citește și:
Donald Trump spune că dacă era el preşedinte războiul Ucraina-Rusia nu ar fi avut loc. „Aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil”
Donald Trump spune că dacă era el preşedinte războiul Ucraina-Rusia nu ar fi avut loc. „Aş putea negocia în 24 de ore încheierea acestui război oribil”
Fostul preşedinte american Donald Trump a publicat o serie de materiale video scurte în care cere o detensionare militară în războiul din Ucraina, după invadarea de către Rusia a acestei...
Înregistrare cu Donald Trump în timpul unei anchete a Procuraturii, făcută publică. Cum s-a comportat fostul președinte al SUA VIDEO
Înregistrare cu Donald Trump în timpul unei anchete a Procuraturii, făcută publică. Cum s-a comportat fostul președinte al SUA VIDEO
O înregistrare video a depoziţiei din august 2022 pe care Procuratura Generală a New Yorkului a luat-o fostului preşedinte Donald Trump, în care acesta a invocat al Cincilea Amendament şi a...
Comentarii