Alerta de atentate teroriste cu avioane usoare in SUA

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 22:30
1994 citiri
Alerta de atentate teroriste cu avioane usoare in SUA

Inaintea implinirii a zece ani de la atentatele teroriste de 11 septembrie 2001, Biroul Federal de Investigatii al SUA (FBI) a emis un buletin de avertizare cu privire la riscurile unor atentate prin intermediul avioanelor usoare, relateaza AP.

In buletinul de cinci pagini, FBI precizeaza ca nu dispune de informatii despre o amenintare concreta, iar masurile de securitate luate cu aceasta ocazie au un caracter preventiv.

Documentul mai precizeaza ca serviciile americane de informatii au totusi date referitoare la faptul ca reteaua terorista Al Qaida lua in considerare anul acesta o serie de atentate cu avioane usoare, inchiriate de la diverse firme, la bordul carora intentiona sa amplaseze explozibili inainte de a le trimite spre tinte.

Un punct separat in avertismentul privind posibilele atentate il constituie faptul ca Al Qaida si-a manifestat din nou interesul pentru instruirea militantilor sai pentru zbor, precum si pentru recrutarea de persoane din Occident in acest scop.

Atacurile teroriste prin intermediul avioanelor usoare nu este o schema noua in planificarea retelei Al Qaida, aminteste AP. In 2002, autoritatile americane anuntasera dejucarea unui atentat terorist impotriva unui distrugator SUA stationat in Golf. in 2003, a fost dejucat un atac terorist impotriva Ambasadei SUA din Pakistan, in care se intentiona de asemenea utilizarea unui avion usor cu explozibili, potrivit autoritatilor de la Washington.

Pe fondul acestor informatii alarmante, autoritatile SUA au suplimentat masurile de securitate pe teritoriul tarii in ajunul implinirii a zece de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, cand doua avioane de pasageri deturnate de un comando terorist, au intrat in turnurile gemene ale World Trade Center (WTC) din New York.

Al treilea avion de pasageri deturnat de teroristi a lovit cladirea Pentagonului. In aceeasi zi, in Pennsylvania, a cazut un alt avion de pasageri deturnat de catre teroristi. Atentatele de acum zece ani s-au soldat cu moartea a peste 3.000 de persoane.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#atentate teroriste America avioane, #11 septembrie 2001 atentate , #terorism