Atentate dejucate la Paris: Inca un suspect a fost pus sub acuzare

Duminica, 27 Martie 2016, ora 14:54
2755 citiri
Atentate dejucate la Paris: Inca un suspect a fost pus sub acuzare
Foto: Twitter/La Tour Eiffel

Un al doilea suspect de implicare in atentatul pe care autoritatile franceze au anuntat in aceasta saptamana ca l-au dejucat a fost pus oficial sub acuzare, duminica, de catre procurorii belgieni, pentru participare la activitatile unui grup terorist.

Abderamane A. este barbatul retinut vineri in Belgia, la Schaerbeek, dupa ce a fost urmarit si ranit de fortele speciale, a anuntat agentia Belga. Islamistul algerian, in varsta de 37 de ani, are deja o condamnare in Franta pentru implicare intr-o retea care recruta comandanti pentru zona de conflict de la granita din Pakistan si Afganistan, potrivit publicatiei Le Soir, citata de News.ro.

Atentate la Bruxelles Raid antitero cu explozii si focuri de arma UPDATE: Suspect impuscat

Statul Islamic face noi amenintari: Atentatele de la Bruxelles sunt doar inceputul cosmarului

Primele acuzatii in cazul atentatului dejucat la Paris au fost facute impotriva lui Reda Kriket, un francez de 34 de ani, care a fost retinut joi, la vest de capitala Frantei. In locuinta sa au fost gasite cinci pistoale Kalasnikov si zece kilograme de TATP, explozibilul pe care il folosesc de regula teroristii, pentru ca poate fi preparat in casa, din substante usor de procurat din comert.

Marsul impotriva fricii de la Bruxelles a fost anulat. Riscul este prea mare

Kriket a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in procesul filierei Khalid Zerkani, jihadistul pe care anchetatorii belgieni l-au descris drept cel mai temut recurtor de jihadisti, omul care a pervertit o intreaga generatie de tineri debusolati.

#suspect acuzat atentate esuate Paris, #suspect acuzat atentate dejucate Paris, #teroristi prinsi Franta , #terorism