Cei doi romani acuzati ca au ajutat teroristi vor fi extradati in SUA

Autor: Ana Ilie
Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 17:49
5634 citiri
Cei doi romani acuzati ca au ajutat teroristi vor fi extradati in SUA

Muntenegru a initiat procedurile de extradare in SUA a celor trei barbati acuzati de un tribunal newyorkez ca au conspirat sa ucida americanii si sa ajute teroristii. Doi dintre barbati sunt romani.

Dejan Djurovic, director al biroului Interpol din Muntenegru, a precizat, joi, ca "Activitatile pentru extradarea lor sunt in desfasurare", scrie The New York Times.

Daca sunt condamnati in SUA, cei trei risca inchisoarea pe viata.

Cei doi romani si italianul arestati in Muntenegru au fost pusi sub acuzare in SUA

Cei doi romani si italianul arestati saptamana aceasta in Muntenegru au fost pusi sub acuzare in SUA pentru conspiratie la vanzarea de arme ce urmau sa fie folosite impotriva americanilor in Columbia.

Procurorii federali din New York au anuntat, miercuri, ca toti cei trei barbati au fost acuzati de conspiratie pentru a ucide ofiteri si angajati ai SUA si de conspiratie pentru a oferi sprijin material sau resurse unui grup rebel columbian.

Cei trei sunt Cristian Vintila, de 44 de ani, din Romania, Massimo Romagnoli, de 43, din Grecia, si Virgil Flaviu Georgescu, 42, din Romania.

Romani furnizori de arme pentru teroristi, arestati de fortele SUA - Maior: Si SRI a ajutat

Procurorii DIICOT au participat, impreuna cu autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii si Muntenegru, la operatiunea de amploare in urma careia s-a reusit arestarea celor trei.

Furnizori de arme pentru teroristi, arestati: Noi detalii despre romanii implicati

Cei trei credeau ca vor vinde arme anti-avion, arme de foc si alte echipamente gruparii rebele FARC, insa, de fapt, discutau cu surse ale SUA. Guvernul SUA a declarat inca din 1997 ca FARC este o organizatie terorista straina.

FARC este cel mai mare furnizor mondial de cocaina si membrii gruparii au ucis si rapit americani pentru ca SUA ofera ajutor Columbiei in lupta impotriva drogurilor.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...