Cine este David Haines, britanicul amenintat cu decapitarea

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 22:37
5788 citiri
Cine este David Haines, britanicul amenintat cu decapitarea
Foto: creamsocial.com

David Haines, ostaticul britanic amenintat cu decapitarea de militantii ISIL, a lucrat pentru ajutorarea victimelor razboaielor de la granita Turciei cu Siria, sprijinind chiar si comunitati de musulmani.

Haines a fost identificat in filmul video care prezinta decapitarea celui de-al doilea jurnalist american de catre ISIL, Steven Sotloff. El este tinut captiv de 17 luni, fiind capturat in martie 2013 in apropiere de tabara de refugiati de langa Atmeh, langa granita siriana, scrie The Independent.

Britanic amenintat cu decapitarea - Reuniune de urgenta la Londra

In varsta de 44 de ani, Haines are doi copii si este descris de familie drept un "barbat si un tata grozav". Sotia sa, cu care s-a casatorit in Croatia, in 2010, a postat recent o poza pe Facebook cu el si cu fetita lor in varsta de 4 ani, sub titlul "Aceasta este lumea mea".

Al doilea copil, o fata de 17 ani, si-a descris tatal ca pe un "erou", in Daily Mail.

Un prieten al familiei a declarat pentru The Telegraph ca sotia lui David Haines a primit un video anul trecut, drept dovada ca el este in viata, in timp ce un alt ostatic a contactat-o in urma cu doua luni si i-a spus ca David este tratat "omeneste" de cei care l-au capturat.

Conform sursei citate, se crede ca Haines a fost mutat de cel putin zece ori in diverse locatii din Siria.

Statul Islamic cere scuze: Cea de-a doua decapitare a fost difuzata prea devreme

Un fost coleg a declarat ca Haines a lucrat pentru o organizatie umanitara la reconstructia comunitatilor din Croatia, intre anii 1999-2004, iar ulterior cei doi soti s-au stabilit la Zagreb.

"Ajuta pe oricine - sarbi, croati, musulmani. Era drept cu toti si dorea sa le imbunatateasca vietile. De aceea am fost surprins sa aud ca a fost rapit de musulmani - pentru ca el a incercat din greu sa ii ajute (...)

Atunci cand apareau tensiuni in comunitate, aducea oamenii impreuna pentru a le rezolva cu totii. Avea o minte deschisa. Cred cu sinceritate ca asta il va ajuta sa scape din aceasta situatie", a mai spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#David Haines ostatic ISIL, #britanic ostatic ISIL , #terorism