Gruparea care a rapit fetite din Nigeria ar putea fi inclusa pe lista organizatiilor teroriste

Duminica, 18 Mai 2014, ora 15:30
1393 citiri
Gruparea care a rapit fetite din Nigeria ar putea fi inclusa pe lista organizatiilor teroriste

Tarile din Vest pun presiune asupra ONU pentru a include gruparea Boko Haram pe lista organizatiilor teroriste la inceputul saptamanii viitoare, a declarat duminica un oficial american. Gruparea Boko Haram a rapit cateva sute de fetite nigeriene.

Puterile din Vest au intocmit un proiect pe care il vor trimite Consiliului Organizatiei Natiunilor Unite si care prevede includerea Boko Harm pe lista gruparilor teroriste care au parte de sanctiuni precum inghetarea activelor sau interzicerea calatoriilor, anunta The Wall Street Journal.

Secretarul ONU Wendy Sherman a declarat ca nu isi poate imagina ca ar exista vreun stat care sa nu fie de acord cu includerea acestei grupari pe lista organizatiilor teroriste.

SUA si aliatii sai se afla sub presiunea publica pentru a le salva pe cele 223 de fetite nigeriene rapite de Boko Haram, insa tarile vestice sunt precaute in asocierea cu presedintele nigerian Goodluck Jonathan.

Gruparea care a rapit 200 de fetite nigeriene loveste din nou - chinezii, vizati de atac

Wendy Sherman a vorbit despre discutiile internationale care au loc duminica in Paris, care au ca scop initierea unui acord preliminar intre serviciile secrete si fortele militare din Nigeria si tarile africane care se invecineaza cu zonele in care opereaza Boko Harm.

Insa SUA si aliatii sai s-au opus adoptarii oricaror masuri care sa implice interventia serviciilor secrete in Nigeria sau trimiterea de trupe in misiuni de salvare.

Presedintele nigerian Goodluck Jonathan a fost criticat pentru raspunsul sau intarziat in ceea ce priveste rapirea celor peste 200 de fetite, iar vineri a infuriat familiile fetitelor rapite din cauza ca nu a venit in orasul lor din nord-estul Nigeriei, desi se afla intr-o excursie in zona.

In schimb, presedintele nigerian a mers la Paris, unde s-a intalnit cu omologul sau Francois Hollande si presedintii din Camerun, Ciad, Benin si Nigeria. "Ne angajam ca aceste fetite vor fi gasite", a declarat Goodluck Jonathan.

Intalnirea cu familiile fetitelor nu este posibila, pentru ca acestea sunt imprastiate din punct de vedere geografic, a spus Jonathan.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Boko Haram organizatie terorista, #fetite nigeriene rapite, #rapiri nigeria, #rapiri Boko Haram , #terorism
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Pe Hillary Clinton ati intrebat-o?...