"Jihadul virtual", noua forma a razboiului fundamentalist

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 11:42
2012 citiri
"Jihadul virtual", noua forma a razboiului fundamentalist
Foto: weird.com

Fundamentalistii islamisti folosesc metode, dintre cele mai moderne, pentru atragerea tinerilor de partea cauzei Jihadului. Pe Youtube, Facebook si blogurile islamiste, teroristii propovaduiesc razboiul sfant.

Germania este, de asemenea, tinta jihadului virtual. Cadrele video te poarta cu gandul catre un film de actiune. Sunt profesional filmate, iar montajul este asigurat de o firma araba specializata.

Patru oameni simuleaza cateva exercitii de karate, atacuri cu arme de foc, precum si lupte corp la corp cu obiecte ascutite. Fetele lor sunt invaluite cu masti negre, arata Deutsche Welle

Un astfel de material video este sincronizat in araba si poate fi vizionat pe portalul Youtube, fiind accesibil utilizatorilor de Internet din intreaga lume.

Platforme pentru recrutarea teroristilor

Teroristii stiu foarte bine ce scop urmaresc si o fac foarte eficient. Ei au propriile platforme de comunicare, dar folosesc Youtube pentru a raspandi ceva ce este deja publicat in alta parte, tocmai pentru a avea acces la un public cat mai larg.

"Ei folosesc, deasemenea, reteaua Facebook pentru a trimite mailuri de grup", explica Mansouir al Hadji, expert la institutul din Washington "Midle East Media Research". Expertii in prevenirea si combaterea terorismului monitorizeaza extrem de atent toate forumurile si blogurile islamiste. In analizele sale, al Hadji se confrunta constant cu numele unui cleric fundamentalist din Yemen, Anwar al Aulaki.

Al Aulaki este cetatean american, fiind pe lista celor mai cautati suspecti de terorism. Inca din 2009, blogul sau personal a fost blocat de autoritatile din California, insa acesta a gasit alte cai de comunicare virtuala, a ideilor sale referitoare la razboiul sfant.

Isi posteaza textele radicale pe alte bloguri, ia legatura cu alti fundamentalisti prin intermediul Facebook si distribuie pe Youtube material video cu textele sale razboinice. Daca dati o "cautare" pe Youtube cu acest nume vor rezulta peste 5000 de afisari. Intr-un mesaj video, publicat in martie Al Aulaki, prevesteste Jihadul ce se va porni impotriva Americii, si explica motivele esuarii atentatului produs asupra unui avion american in 2009 la Detroit.

Pericolul pandeste dupa colt

Dupa recentele descoperiri de explozibili in avioane de tip cargo, sub presiunea SUA si Marea Britanie, Youtube a eliminat o serie de videoclipuri cu teme fundamentalist-islamice. Insa, imediat au aparut altele, chiar subtirtrate in germana.

In Germania, "Oficiul pentru apararea Constitutiei" avertizeaza, in ultima sa luare de pozitie, asupra raspandirii pe scara larga a propagandei "jihadiste".

Sustinatorii acestei propagande nu sunt numai musulmani, ci din ce in ce mai multi germani, care au adoptat aceste idei ale extremismului islamic. Serviciile secrete germane tin sub observatie 70 de persoane care se presupune ca ar fi fost instruite in taberele aflate la granita dintre Afganistan si Pakistan. Jumatate dintre ei s-au intors deja in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Jihad islamic, #teroristi virtual terorism, #Germania Jihad islamic , #terorism
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Am gasit destule aiureli pe internet . Totusi , daca sunt cativa nesanatosi -- ca in fiecare societate -- uite ca eu am gasit destule glume si farse pe care si le fac unii altora .
Poza Miorgu
Miorgu
rank 5
Fundamentalistii islamisti folosesc metode, dintre cele mai moderne, pentru atragerea tinerilor de partea cauzei Jihadului