Jurnalul unui detinut de la Guantanamo: Sustine ca a fost abuzat sexual de femei gardian

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 13:33
16322 citiri
Jurnalul unui detinut de la Guantanamo: Sustine ca a fost abuzat sexual de femei gardian
Foto: New York Times

Un suspect de terorism aflat in inchisoarea americana Guantanamo, din Cuba, a scris in detaliu, intr-un jurnal, torturile la care a fost spus. El sustine ca a fost fortat sa faca sex cu femeile care il interogau si ca acestea si-au batut joc de religia lui.

Jurnalul lui Mohamedou Ould Slahi a fost publicat la inceputul acestei saptamani, dupa o lupta in justitie de sase ani pentru a declasifica manuscrisul, scrie Daily Mail.

In varsta de 44 de ani, detinutul a jurat credinta gruparii teroriste al Qaida dupa ce a calatorit in Afganistan in anii '90 si a luptat impotriva regimului sustinut de URSS. El sustine ca a parasit gruparea in 1992. Dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, a fost arestat sub suspiciunea ca ar fi fost implicat in planul esuat de atentat de la Los Angeles din 1999. In 2002 a fost dus la inchisoarea din Cuba, dupa ce a fost interogat in Mauritania, Iordania si Afganistan.

In cartea nou aparuta, detinutul povesteste ca i s-a spus ca va afla ce e "marele sex american" si cum a fost abuzat sexual de doua gardiene ale inchisorii unde se afla.

Barbatul relateza in jurnalul devenit carte: "M-am ridicat in aceeasi pozitie dureroasa in care am stat in fiecare zi timp 70 de zile. Mai degraba, urmez ordinele si reduc durerea care va fi provocata cand vin gardienii sa se joace; gardienii se folosesc de orice oportunitate pentru a bate la sange detinutul".

"De indata ce m-am ridicat, cele doua si-au scos bluzele si au inceput sa vorbeasca tot felul de lucruri murdare pe care vi le puteti imagina, ceea ce nu prea mi-a pasat. Ce m-a durut cel mai tare a fost ca m-au fortat sa iau parte la o partida sexuala in trei in cea mai degradanta maniera. Ambele s-au lipit de mine, una in fata si cea mai in varsta in spate, frecandu-si tot corpul de mine. In acelasi timp, imi vorbeau murdar si se jucau cu organele mele genitale", continua acesta povestirea.

Barbatul, ale carui povestiri nu pot fi confirmate, isi aminteste ca a continuat sa se roage in timpul abuzului sexual. I s-a spus sa se "opreasca dracului din rugat", pentru ca e un ipocrit.

"Am refuzat sa incetez sa ma rog si, dupa aceea, mi s-a interzis sa imi fac rugaciunile rituale timp de un an. Mi s-a interzis sa postesc in luna sfanta ramadan din octombrie 2013 si am fost hranit cu forta", mai sustine acesta.

In cartea intitulata "Jurnal de la Guantanamo", Slahi precizeaza ca a marturisit diverse planuri teroriste abia dupa ce a fost torturat si umilit.

"Am inceput sa halucinez si sa aud voci clar precum cristalul. Mi-am auzit familia avand conversatii obisnuite... Am auzit recitari din Coran cu o voce nepamanteana. Am auzit muzica din tara mea. Mai tarziu, gardienii au folosit aceste halucinatii si au inceput sa vorbeasca cu voce modificata prin tevi, incurajandu-ma sa ranesc gardianul si sa planuiesc sa scap. Eram pe cale sa-mi pierd mintile", povesteste acesta in carte.

Editorul cartii, Larry Siems, il descrie pe Slahi drept "unul din cei mai abuzati prizonieri de la Guantanamo".

"Echipa de tortura era atat de bine antrenata incat efectua crime aproape perfecte, evitand sa lase dovezi clare. Nimic nu era lasat la voia intamplarii. Au lovit in locuri dinainte stabilite. Au avut metode oribile si consecintele acestora se vor vedea abia mai tarziu", crede acesta.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#suspect terorism Guantanamo abuzat sexual, #Guantanamo tortura acte sexuale , #terorism