O asistenta umanitara din UE, rapita la Kabul (surse afgane)

Luni, 17 August 2015, ora 19:48
2105 citiri
O asistenta umanitara din UE, rapita la Kabul (surse afgane)
Foto: Arhiva / Hepta.ro

O asistenta umanitara germana a fost rapita de persoane necunoscute inarmate, luni, la Kabul, potrivit unor surse din cadrul autoritatilor si serviciilor de securitate afgane, rapire ce demonstreaza existenta unor riscuri crescande cu care se confrunta strainii care lucreaza in capitala afgana, scena unor sangeroase atentate comise in ultimele zile.

Victima, a carei identitate nu a fost dezvaluita, a fost rapita in Qala-i-Fatullah, cartier din centrul Kabulului unde isi au sediul numeroase organizatii neguvernamentale si de cooperare straine, informeaza AFP.

"Martori interogati de politie au afirmat ca ea a fost rapita de persoane necunoscute inarmate", a precizat Gul Agha Rouhani, sef-adjunct al politiei de la Kabul.

Potrivit lui Ebadullah Karimi, purtatorul de cuvant al politiei capitalei afgane, victima este de nationalitate germana si lucreaza pentru Agentia germana de cooperare internationala (GIZ), organism public.

O sursa de securitate afgana a confirmat pentru AFP nationalitatea si apartenenta la GIZ a femeii rapite.

Omul care se anunta a fi un dezastru pentru pacea din Afganistan

Un fotograf al AFP s-a deplasat la sediul GIZ din Kabul si a vazut o masina de tip pick-up cu un geam spart. Anchetatorii si martori i-au explicat ca victima a fost scoasa din aceasta masina de catre rapitorii sai.

Interpelat in legatura cu aceasta rapire, Martin Schoefer, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe german a declarat ca "nu este in masura sa confirme ceea ce a vazut in unele mass-media internationale si germane".

La randul sau, GIZ a refuzat sa faca vreun comentariu.

Afganistan: Cel putin sapte lucratori umanitari locali, ucisi in nordul tarii

In aprilie anul trecut, un cetatean german a fost rapit de barbati necunoscuti in provincia Kunduz (nord), regiune extrem de instabila. El a fost salvat cu 40 de zile mai tarziu, in urma unei operatiuni a politiei.

Situatia securitara s-a degradat puternic in ultimele luni in Afganistan. Rebelii talibani si-au extins insurectia pe aproape intreg teritoriul tarii si au revendicat un val de atentate sangeroase comise la Kabul in urma cu o saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#asistenta umanitara rapita Kabul, #rapiti Afganistan , #terorism