O grupare islamista avertizeaza: Nu mai consumati rosii!

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 16:21
5842 citiri
O grupare islamista avertizeaza: Nu mai consumati rosii!
Foto: Arhiva Ziare.com

La multele enigme ale umanitatii s-a mai adaugat una: cine a fost primul, tomata sau islamul? Aceasta dezbatere ciudata s-a conturat in jurul sustinerii ca banala rosie ar fi o leguma crestina si de aceea este daunatoare pentru musulmani.

Intr-un numar al publicatiei turcesti, Hurriyet Daily News citata de Deutsche Welle se sustine ca o grupare egipteana de salafisti si-a anuntat adeptii ca le este interzis sa mai consume tomate. Liderii grupului religios sustin ca rosia ar avea in interior simbolul credintei crestine, crucea, care ar deveni vizibil atunci cand se taie rosia in doua.

Pentru a ilustra aceasta sustinere, salafistii au distribuit pe pagina lor oficiala de Facebook fotografia unei tomate despicate in doua. Fotografia este insotita de un text in araba care, tradus, suna cam asa: "Consumul de tomate este interzis, pentru ca acestea sunt legume crestine". Se mai vorbeste si de o femeie de origine palestiniana care sustine ca Profetul Mahomed i-a aparut in vis, spunandu-i cat de mahnit este ca musulmanii consuma tomate.

Pe finalul textului postat pe Facebook, salafistii spun ca nu este interzis categoric consumul de tomate, dar trebuie evitat ca acestea sa fie taiate in asemenea fel incat sa se vada crucea din interiorul lor.

Cititorii ziarului turc mentionat au comentat asiduu aceasta stire. Unii spun ca fructele si legumele sunt un dar de la Dumnezeu si nimeni nu poate interzice consumul lor. Altii afirma ca tomata este de origine din America de Sud, iar aici rosiile erau cultivate de oameni care nu erau nici crestini, nici musulmani. Pe forum se mai vorbeste ca aceasta stire este falsa, ea putand fii raspandita de rau-voitorii care vor sa discrediteze Fratia Musulmana din Egipt.

Publicatia germana Frankfurter Algemaine Zeitung aduce un nou element in aceasta discutie, scriind: "Este cunoscut ca celebrul croissant seamana cu o semiluna, dar nu credem ca acest element vizual i-ar impiedica pe crestini sa mai consume acest produs".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tomate legume crestine musulmani, #salafisti interzice consum tomate , #terorism