Presedintele Italiei cere combaterea terorismului: Sa evitam al treilea razboi mondial!

Joi, 20 August 2015, ora 11:34
2203 citiri
Presedintele Italiei cere combaterea terorismului: Sa evitam al treilea razboi mondial!
Foto: Twitter/Sergio Mattarella

Presedintele italian Sergio Mattarella a cerut miercuri ca imigantii sa fie tratati cu amabilitate, iar terorismul sa fie combatut mai puternic pentru a evita un posibil "al treilea razboi mondial".

"Omenia pe care o aratam primind refugiati disperati, inteligenta cu care abordam fenomenul migratiei si fermitatea cu care combatem traficantii de persoane vor fi modalitatile in care aratam lumii calitatea vietii democratice", a precizat presedintele italian, intr-un mesaj adresat organizatiei catolice Comunione e Liberation, cu ocazia reuniunii sale anuale la Rimini, relateaza agentia ANSA.

Val de atentate jihadiste: Europa denunta "barbaria" si face "front comun" impotriva terorismului

Italia si Grecia sunt cele mai afectate de criza imigrantilor care traverseaza Marea Mediterana, iar centrele lor de receptie sunt supraaglomerate. Tensiunile sociale s-au intensificat din cauza numarului mare de imigranti, iar Roma a cerut Uniunii Europene sa ofere mai mult ajutor.

In mesajul sau catre Comunione e Liberation, Mattarella a abordat de asemenea amenintarea reprezentata de gruparea Statul Islamic in Orientul Mijlociu si Africa de Nord si de Boko Haram in Nigeria, precum si de organizatiile afiliate retelei al Qaida in aceste regiuni sau de teroristi solitari in Europa.

Europa tremura de teama atentatelor: Tarile care au ridicat nivelul alertei teroriste

El a afirmat ca "terorismul alimentat de distorsionarea fanatica a credintei in Dumnezeu incearca sa introduca in Mediterana, Orientul Mijlociu si Africa germenii unui al treilea razboi mondial". "Este responsabilitatea noastra sa il oprim", a adaugat presedintele.

Mattarella a descris de asemenea coruptia ca un "germen" care submineaza societatea si a avertizat cu privire la populismul si nationalismul din Europa.

Atentate teroriste dejucate in inima Europei: Vizau baze militare (Video)

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#presedinte Italia terorism, #presedinte Italia razboi mondial, #presedinte Italia razboi teroristi , #terorism
Comentarii