Profesoara de origine romana, ucisa la Abu Dhabi: Criminala a fost condamnata la moarte

Luni, 29 Iunie 2015, ora 15:55
5549 citiri
Profesoara de origine romana, ucisa la Abu Dhabi: Criminala a fost condamnata la moarte
Foto: Facebook/Ibolya Ryan

Un tribunal din Emiratele Arabe Unite a condamnat la moarte, luni, o femeie pentru uciderea unei educatoare americane de origine romana Ibolya Ryan, in decembrie.

Ucigasa profesoarei de origine romana din Abu Dhabi risca pedeapsa cu moartea

Femeia, care potrivit politiei ar fi fost radicalizata pe Internet, a ucis o educatoare identificata ca fiind Ibolya Ryan, de origine romana, mama unor gemeni in varsta de 11 ani, injunghiind-o intr-o toaleta la un centru comercial din Abu Dhabi, a anuntat televiziuna Al-Arabiya, citata de Reuters, in pagina electronica.

Al-Arabiya nu a precizat numele femeii, dar presa locala a identificat-o drept Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, in varsta de 30 de ani.

Ryan, in varsta de 47 de ani, era cetatean american si a fost formata in Statele Unite, fiind repartizata in EAU in septembrie 2013. Potrivit unei inregistrari video, ea a fost ucisa de o persoana care purta roba traditionala si val integral.

Profesoara de origine romana, ucisa la Abu Dhabi: Criminalul avea legaturi cu Statul Islamic

Femeia poate fi vazuta cum se plimba linistita in mall, dupa care ia un ziar si dispare pe un hol. Dupa o ora si jumatate, ea reapare si fuge catre un lift. O femeie incearca sa o opreasca sa intre in lift, dar se retrage.

Persoana suspecta iese apoi grabita din mall. Un oficial a declarat ca o "lupta" a avut loc intre victima si atacator in toaleta femeilor chiar inainte de injunghiere.

Emiratele Arabe Unite, o federatie de sapte state, este un aliat al occidentalilor, o tara in care numarul strainilor este mai mare ca al populatiei locale si care se prezinta drept un "paradis" intr-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coalitia condusa de Statele Unite impotriva gruparii Statul Islamic in Irak si Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#femeie ucis romanca Emirate condamnata moarte, #femeie ucis profesoara romanca Abu Dhabi, #femeie ucis romanca Emirate moarte , #terorism