SUA vor sa aduca 3.000 de teroristi in Romania - prima "intoxicare" pe 2014

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 17:31
9034 citiri
SUA vor sa aduca 3.000 de teroristi in Romania - prima "intoxicare" pe 2014

Statele Unite si Guvernul roman ar negocia in prezent relocarea a 3.000 de militanti ai organizatiei teroriste Mojahedin-e Khalq (MEK) pe teritoriul tarii noastre, arata o stire publicata in presa britanica, aparent intr-un ziar cunoscut, care a fost preluata apoi si in presa romaneasca si internationala.

Ministerul Afacerilor Externe a negat insa veridicitatea informatiei, iar verificarile facute arata ca este vorba despre o tentativa de "intoxicare" elaborata.

"In urma verificarilor specializate,a rezultat ca asa-zisele 'surse' de informatie citate sunt in realitate doua bloguri false, fabricate recent si atribuite in mod fraudulos unor angajati ai MAE, pentru a disemina respectivele 'informatii'. Veridicitatea celor doua bloguri este nula.

In orice caz, subiectul mentionat de dumneavoastra nu constituie o tema de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe,iar aceasta tema nu intra oricum in sfera de competenta a MAE", se arata intr-un comunicat remis de MAE redactiei Ziare.com.

SUA, acuzate ca au mutat trei teroristi din inchisoarea Guantanamo aproape de Romania

Potrivit unei postari pe blogul publicatiei The Telegraph, s-ar parea ca, daca Romania accepta mutarea teroristilor, acestia ar putea fi trimisi in apropierea orasului Craiova.

In sprijinul afirmatiei sunt citate surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si se face referire la intalnirea dintre ministrul Titus Corlatean si secretarul de stat american John Kerry, care ar fi discutat aceasta chestiune in cadrul unei intalniri de la Bruxelles, la inceputul lunii decembrie.

Verificarile MAE arata insa ca este vorba despre bloguri si informatii false, create special pentru a da veridicitate acestei stiri.

Citeste si:
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a negat luni, 15 august, zvonurile conform cărora ar urma să fie schimbat din funcție. Întrebat, la festivitățile dedicate Zilei Marinei Naționale de...
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL, Florin Cîţu, afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că...
Comentarii