Teroare si luare de ostatici in Mali Doi suspecti au fost arestati

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 21:56
1741 citiri
Teroare si luare de ostatici in Mali Doi suspecti au fost arestati
Foto: Twitter/Misiunea ONU in Mali

Doi suspecti cu legaturi cu atacul terorist de la 20 noiembrie de la hotelul Radisson din Bamako au fost arestati joi de fortele speciale din Mali, au indicat surse locale din domeniul securitatii citate de presa

"Doi suspecti cu legaturi cu atacul de saptamana trecuta de la hotelul Radisson tocmai au fost arestati si urmeaza a fi interogati", a declarat o prima sursa, citata de AFP, precizand ca arestarile au avut loc la Bamako.

Informatia a fost confirmata de o alta sursa de securitate, care a precizat ca arestarile au avut loc dupa primirea unor noi informatii.

Pana in prezent nu s-au obtinut informatii in privinta identitatii sau a nationalitatii suspectilor si nu se stie nici daca ei ar fi complici sau cei care au comandat atacul.

Radisson Blu a fost atacat in dimineata zilei de 20 noiembrie de oameni inarmati care au luat ostatici in jur de 150 de clienti si angajati. Fortele maliene, sprijinite de cele franceze si americane si de agenti ai ONU, au intervenit si au eliberat 133 de persoane, potrivit ministrului securitatii interne din Mali.

Un numar de 20 de persoane (14 straini si sase malieni, printre care si un jandarm) au murit in atac, in care si-au pierdut viata si cei doi atacatori, potrivit ultimului bilant al autoritatilor din Mali, care precizeaza ca exista si noua raniti.

Printre raniti se afla 'trei politisti si doi jandarmi', dar niciunul nu este in pericol, a declarat joi ministrul malian al sanatatii, col. Salif Traore, in cadrul unei interventii in Adunarea Nationala.

Atentatul a fost revendicat la 20 noiembrie de grupul jihadistului algerian Mokhtar Belmokhtar, Al-Mourabitoun, care insa a precizat ca la atac a participat si Al-Qaida in Maghrebul islamic (AQMI).

La 22 noiembrie, un grup jihadist din centrul Mali, Frontul de eliberare din Macina (FLM), a revendicat la randul sau atacul, executat 'cu colaborarea Ansar Din', gruparea jihadista a fostului lider rebel tuareg malian Iyad Ag Ghaly, de un comando format din cinci membri 'din care trei au scapat teferi si nevatamati'.

Surse de securitate maliene au indicat ca urmaresc pista unor complici ai atacatorilor care i-au ajutat pe acestia sa se deplaseze la hotel si sa comita atacul.

Teroare si luare de ostatici in Mali la un hotel Radisson - vezi desfasurarea evenimentelor dintr-o noua vineri neagra

Ministrul Salif Traore a dat asigurari joi, in fata deputatilor, ca nu au existat mai mult de doi atacatori.

"Atacul a fost comis de doi indivizi inarmati' cu arme de asalt Kalasnikov de tipul AK-47, a spus ministrul. 'Au deschis focul inca de la intrarea in hotel, in interior, in hol, in restaurant, pe diferite culoare. Au tras asupra oamenilor fara discriminare", a afirmat Salif Traore.

"I-am neutralizat pe cei doi teroristi. In momentul in care va vorbesc, nu avem motive sa credem ca existau mai multi", a mai spus el, precizand ca 'ancheta este in curs, face progrese'.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#atentat Mali suspecti arestati, #atac terorist hotel Mali , #terorism