Unul dintre cele mai mari atentate din istorie, cu mii de morti, comis in timp ce toti eram cu ochii pe Franta

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 13:06
48416 citiri
Unul dintre cele mai mari atentate din istorie, cu mii de morti, comis in timp ce toti eram cu ochii pe Franta
Foto: Business Insider

Organizatia jihadista Boko Haram din Nigeria a comis recent poate cel mai mare atac terorist din istoria sa, ucigand mii de oameni.

Desi informatiile sunt destul de putine, fiind vorba despre o zona izolata din nord-estul Nigeriei, se pare ca aproximativ 2.000 de persoane ar fi murit in atentatul gruparii Boko Haram, potrivit Business Insider.

Si Amnesty International a estimat ca este vorba despre 2.000 de persoane ucise. Masacrul a avut loc in regiunea Baga si in alte 16 comunitati nigeriene de langa Lacul Chad, saptamana trecuta, cand Franta era ravasita de atentatul de la redactia Charlie Hebdo si efortul autoritatilor de a-i prinde pe teroristi, evenimente care au atras atentia intregii lumi.

Atentate la Paris: Politia mai cauta inca sase suspecti de terorism care ar fi in libertate

Atentatul din Nigeria a avul loc intr-o zona a tarii in care Armata nu a dorit sa intervina pana acum, iar Guvernul a permis ca acest lucru sa se intample. Ani de tensiune regionala au ajutat una dintre cele mai violente grupari teroriste sa prinda putere.

Amnesty International a descris atacul ca fiind "cel mai sangeros masacru" din istoria organizatiei Boko Haram, relateaza si The Guardian.

Guvernatorul regiunii, Abba Hassan, a declarat ca cele mai multe dintre victime sunt copii, femei si batrani, adica persoane care nu au putut fugi suficient de repede din calea insurgentilor ce au invadat Baga, tragand cu grenade si mitraliere in locuitori.

Extremistii au desfasurat mai multe atacuri, reusind sa ucida mii de oameni, ale caror cadavre au fost lasate imprastiate pe strazi. Autoritatile nigeriene au ripostat prin lovituri aeriene si au trimis forte militare importante in regiune.

Un purtator de cuvant al civililor slab inarmati, care au format un grup de aparare, a declarat ca acestia s-au apucat de numarat cadavrele de pe strazi, dar au renuntat, pentru ca erau prea multe.

Atentatul a fost comis cu doar cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale din Nigeria, care se asteapta sa declanseze si mai multe conflicte sangeroase.

#atentat nigeria, #atentat mii morti Nigeria, #atac Boko Haram , #terorism