In Thailanda s-au epuizat hainele negre, din cauza doliului national de un an

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 22:47
4492 citiri
In Thailanda s-au epuizat hainele negre, din cauza doliului national de un an
Foto: Arhiva Hepta.ro

Comerciantii thailandezi se confrunta in ultimele zile cu o cerere ridicata de imbracamite neagra, iar multe centre comerciale au anuntat deja ca stocul de haine negre a fost epuizat.

Asta in timp ce locuitorii tarii sud-asiatice stau la coada pentru a-si cumpara haine de doliu adecvate, pentru ca Guvernul Thailandei a decretat o perioada de un an de doliu national dupa moartea regelui Bhumibol Adulyadej, transmite DPA.

"Am intarziat comanda de haine negre de la furnizorul meu, iar acum nu mai am decat cateva produse intens colorate", a sustinut comerciantul thailandez Piyada Sripiachai.

De asemenea, un alt comerciant din capitala thailandeza s-a plans ca toate tricourile negre s-au cumparat inca de la primele ore ale diminetii.

Magazinele din intreaga tara si-au decorat in ultimele zile vitrinele cu haine negre, intrucat acestea sunt cele mai cautate produse dupa decesul regelui Bhumibol Adulyadej.

Intre timp, imbracamintea gri si alba reprezinta urmatoarea tinta a thailandezilor care nu au reusit sa faca rost de haine de doliu adecvate.

"Inteprinderea noastra a fost puternic afectata in ultimele zile, pentru ca nu avem destul material brut pentru a raspunde comenzilor. Aceasta cerere extrem de ridicata de textile albe si negre nu vizeaza doar imbracamintea thailandezilor, materialele fiind folosite si in scop decorativ", au declarat reprezentantii unei fabrici de textile din metropola Bangkok.

Mai multi thailandezi au devenit tinta abuzurilor concetatenilor, tocmai pentru ca au iesit in public fara hainele de doliu adecvate.

Intre timp, Executivul a cerut thailandezilor sa dea dovada de calm si intelegere pentru cei care nu-si permit sa achizitioneze haine negre.

"Cei care nu pot purta haine negre sau albe, pot sa aleaga in schimb niste simboluri ale doliului, precum panglici sau funde negre", a declarat purtatorul de cuvant guvernamental Sansern Kaewkamnerd.

De asemenea, bancile si institutiile financiare administrate de stat au anuntat ca vor dona pana la opt milioane de tricouri negre celor care nu-si pot permite imbracamintea de doliu.

Regele Bhumibol Adulyadej a incetat din viata joi, la varsta de 88 de ani, dupa ce a contractat o infectie in centrul medical unde era spitalizat de mai bine de un an.

Cine este viitorul rege al Thailandei, care va mosteni una dintre cele mai bogate monarhii din lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#haine negre Thailanda doliu, #haine negre epuizate Thailanda , #Thailanda