Separatistii din Tiraspol ataca din nou - inca o lovitura pentru singurul liceu romanesc

Marti, 11 Februarie 2014, ora 18:53
2384 citiri
Separatistii din Tiraspol ataca din nou - inca o lovitura pentru singurul liceu romanesc
Foto: Arhiva

Autoritatile separatiste din Transnistria au majorat chiria pentru spatiul in care functioneaza Liceul "Lucian Blaga" din Tiraspol, o noua lovitura dintr-o serie de presiuni asupra scolilor romanesti.

Suma a fost marita cu aproape 5.000 de lei, astfel incat liceul va trebui sa achite de acum 33.000 de lei in fiecare luna, scrie Timpul.

Marturiile unei profesoare din Tiraspol: Rusia vrea sa bage frica in noi prin atacuri banditesti - Interviu

Directorul singurului liceu romanesc din Tiraspol a fost eliberat. "Este o drama prin ce trecem noi zilnic"

Anuntul a fost facut in cadrul unei intrevederi dintre directorul liceului, Ion Iovcev, si ministrul moldovean al Educatiei, Maia Sandu. Cei doi s-au intalnit pentru a discuta despre incidentul de saptamana trecuta, cand militia din Transnistria a confiscat banii si alte bunuri ale liceului, printre care si stampila. Astfel, Ministerul Educatiei nu a mai putut transfera bani pentru mesele copiilor.

"Cei de la minister si de la Biroul de Reintegrare au facut o declaratie si s-au adresat catre autoritatile de la Tiraspol ca sa ne intoarca toate bunurile, inclusiv si stampila. Cer si salariile profesorilor sa fie intoarse, masina care a fost pe nedrept luata si sa fim in securitate, atat administratia liceului, cat si profesorii", a declarat directorul liceului.

Basescu, ingrijorat de retinerea directorului liceului din Tiraspol: E o provocare

Autoritatile separatiste au luat in vizor, in ultima perioada, scolile cu predare in limba romana din Transnistria, mai ales Liceul "Lucian Blaga". Mai intai au blocat conturile institutiei, apoi l-au retinut pe director, acuzandu-le de contrabanda cu valuta.

Directorul liceului roman din Tiraspol, retinut: Macovei suna la Bruxelles, EBa va semnala cazul in PE

Atat Guvernul de la Chisinau, cat si institutiile romanesti si europene au criticat actiunile separatistilor. Saptamana trecuta, Parlamentul European a condamnat presiunile oficialilor de la Tiraspol asupra scolilor romanesti din regiune.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#chirie liceu Tiraspol, #chirie majorata liceu Tiraspol, #separatisti Transnistria liceu Lucian Blaga chirie , #Transnistria