Transnistria se pregateste de razboi? Toti rezervistii, chemati la arme

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 15:44
8342 citiri
Transnistria se pregateste de razboi? Toti rezervistii, chemati la arme
Foto: Hepta.ro

Autoritatile din autoproclamata republica Transnistria au ordonat mobilizarea barbatilor cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, in contextul temerilor ca regiunea de la granita Moldovei cu Ucraina ar putea deveni o noua zona de conflict.

Chemarea tinerilor sub arme a fost hotarata printr-un decret semnat de presedintele transnistrean Evgheni Sevciuk, fiind numita de The Telegraph ultimul semn ca relatiile dintre Transnistria prorusa si vecinii prooccidentali s-au deteriorat.

In vigoare pana la sfarsitul anului, decretul prevede chemarea "pentru serviciul militar in fortele armate si in trupele interne toti rezervistii cu varsta intre 18 si 27 de ani".

Organizatie de extrema dreapta, punct de control la granita Ucrainei cu Transnistria

Cu un conflict inghetat pe teritoriul sau, in Transnistria exista peste 1.000 de trupe ruse de mentinere a pacii, fiind deseori privita drept o regiune apropiata Moscovei, folosita pentru a verifica influenta occidentala in regiune.

De la inceputul crizei ucrainene, tensiunile dintre Transnistria si vecinii sai s-au intensificat.

In luna mai, 137 de organizatii transnistrene au semnat o scrisoare prin care au cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa intervina in numele lor, daca ar aparea o situatie "de urgenta".

#rezervisti chemati Transnistria, #rezervisti mobilizati Transnistria , #Transnistria