Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atentat terorist in Tunisia: Ce s-a intamplat cu ambasadorul roman aflat in cladirea atacata

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 18:01
3892 citiri
Atentat terorist in Tunisia: Ce s-a intamplat cu ambasadorul roman aflat in cladirea atacata
Foto: The Mirror/Twitter/Christine Petre

Ambasadorul roman in Tunisia, Nicolae Nastase, se afla in Parlamentul acestei tari in timpul atentatului terorist care a avut loc intr-o aripa a cladirii, unde este amenajat Muzeul National Bardo.

Atacul de miercuri s-a soldat cu 19 morti, printre care 17 turisti straini si doi atacatori, despre care se crede ca au intrat mai intai in cladirea Parlamentului, apoi au mers in muzeu, unde au luat ostatici.

Atentat terorist in Tunisia: 17 turisti au fost ucisi. Ambasadorul roman se afla in cladirea luata cu asalt

"Mentionam ca ambasadorul Romaniei la Tunis se afla in momentul atacului in cladirea Parlamentului, aflata in apropierea muzeului. Acesta a fost evacuat in siguranta", a precizat Ministerul roman de Externe, intr-o informare remisa Ziare.com.

Reprezentnatii MAE au adaugat ca "Ambasada Romaniei la Tunis a intreprins, in regim de urgenta, demersurile legale pe langa autoritatile competente tunisiene in vederea obtinerii unor informatii detaliate cu privire la acest caz, care este in derulare", se arata in documentul redactat cand operatiunea fortelor de securitate din muzeu nu se finalizase inca.

"Pana la acest moment, nu exista informatii conform carora printre victime sau in interiorul muzeului s-ar afla si cetateni romani", mai precizeaza oficialii MAE.

Totodata, diplomatii romani au aratat, intr-un comunicat de presa remis ulterior, ca MAE "condamna puternic atacul terorist comis la Muzeul Bardo din Tunis in cursul acestei dupa-amieze, soldat cu mai multe victime, persoane ranite si luare de ostatici".

MAE transmite condoleante

"MAE transmite condoleante familiilor victimelor si isi exprima solidaritatea cu poporul tunisian in aceste momente dramatice. MAE afirma deplina sa sustinere pentru eforturile autoritatilor de la Tunis in vederea combaterii oricaror manifestari de tip terorist. Totodata, MAE reitereaza sprijinul constant pentru parcursul democratic in care poporul tunisian s-a angajat cu fermitate", conchid reprezentanti ministerului.

Atentatul terorist a avut loc, miercuri, la Muzeul National Bardo din Tunisia si s-a soldat cu 19 morti.

Premierul tunisian Habib Essid a informat ca 19 persoane au fost ucise, printre care 17 turisti din Italia, Germania si Spania si doi teroristi ce s-au aflat in spatele atentatului.

Habib Essid a mentionat ca 24 de persoane au fost ranite in urma atentatului, printre care 22 de turisti si doi tunisieni. Printre raniti s-ar afla si trei cetateni polonezi, a anuntat ministerul polonez de Externe.

Presa locala a anuntat initial ca si un politist ar fi fost ucis, insa informatia nu a fost confirmata de premier.

Atac terorist si luare de ostatici in cladirea Parlamentului tunisian: Zece oameni ucisi UPDATE

Un angajat al muzeului a declarat ca atacatorii au inceput sa traga in turisti in momentul in care acestia din urma s-au dat jos dintr-un autobuz, in fata cladirii. Turistii s-ar fi refugiat in muzeu, unde au fost luati ostatici.

Se crede ca teroristii au intrat mai intai in cladirea Parlamentului tunisian, apoi s-au indreptat catre Muzeul National, care se afla intr-o aripa a edificiului.

Atentatul a avut loc in timp ce in Parlament se dezbatea o lege antiterorism. Televiziunile de stiri de la noi au transmis ca ambasadorul roman in Tunisia se afla in Parlament in momentul atacului si participa la discutiile pe legile antiterorism.

D.T.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#ambasador roman Tunisia, #ambasador roman atac terorist, #ambasador roman atentat Tunisia , #Tunisia