Ziare.com

Guvern de uniune nationala in Tunisia, pentru a pune capat haosului

de Lucian Lumezeanu
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 21:20

   

Guvern de uniune nationala in Tunisia, pentru a pune capat haosului
Primul ministru al Tunisiei, Mohammed Ghannouchi, care si-a pastrat functia in ciuda faptului ca ii era fidel fostului presedinte Ben Ali, a anuntat formarea unui guvern de uniune nationala, menit a calma violentele si a asigura organizarea de noi alegeri.

Guvernul include si trei reprezentanti de seama ai Opozitiei, dar vechiul regim si-a pastrat cele mai importante posturi, adica portofoliile Apararii, Internelor si Externelor, anunta BBC News.

Reprezentantii Opozitiei vor ocupa ministerele Educatiei Superioare, unde a fost numit Ahmed Ibrahim, Sanatatii, unde ministru a devenit Ben Jaafar si Najib Jebie, ministrul Dezvoltarii.

Un cunoscut blogger, Slim Amamou, a anuntat pe Twitter ca a fost numit ministru al Tineretului si Sportului, dar informatia nu e confirmata inca.

Noul guvern a anuntat ca libertatea presei va fi totala, spre deosebire de perioada anterioara, prizonierii politici vor fi eliberati si partidele politice vor avea libertate. Noii ministri au cerut incetarea violentelor.

Tensiunile continua in Tunisia chiar si dupa fuga presedintelui. Pe strazi, au loc proteste, atacuri si distrugeri de proprietati. Nu e clar inca daca protestatarii vor accepta ca fostii oameni ai lui Ben Ali sa conduca guvernul dupa ce l-au determinat sa fuga din tara.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 738 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FSN-ul Tunisiei?

.

 

nu

e PDL+PSDPlatforma pentru solutionarea online a litigiilor