O solutie ciudata impotriva Statului Islamic: Zidul de nisip

Joi, 09 Iulie 2015, ora 09:08
4607 citiri
O solutie ciudata impotriva Statului Islamic: Zidul de nisip
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernul tunisian a anuntat miercuri ca va construi un zid de nisip de-a lungul granitei Tunisiei cu Libia, pentru a "stopa amenintarea terorista".

Zidul de nisip va avea o inaltime de doi metri si va fi construit intre orasele Ras Jedir, la malul marii, si Dehiba, in sud, a anuntat premierul tunisian Habib Essid pentru postul de radio ShemsFM, relateaza Le Monde in pagina electronica.

Astfel, zidul de nisip, al carui termen de finalizare este prevazut inainte de sfarsitul lui 2015, se va intinde doar pe 168 de kilometri din cei 450 de granita dintre Tunisia si Libia.

Aceasta masura a fost decisa la 12 zile de la atentatul de la Sousse, soldat cu moartea a 38 de persoane.

eroare in Tunisia - Zeci de oameni ucisi, multi dintre ei turisti aflati la plaja. Cine e atacatorul

Autorul atentantului de la Sousse, Seifeddine Rezgui, in varsta de 23 de ani, s-ar fi antrenat in tabere teroriste din Libia, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate tunisiene.

Marturii cutremuratore de la calvarul din muzeul din Tunis: O ploaie de gloante, erau morti, raniti...

Un alt atac terorist, comis in martie la Muzeul Bardo din Tunis, s-a soldat cu 22 de morti.

Teroare in Tunisia - Gruparea Statul Islamic revendica atentatul

Ambele incidente teroriste au fost revendicate de reteaua terorista Statul Islamic, care ocupa regiuni din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Libia este in anarhie dupa inlaturarea de la putere a regimului lui Moammar Gadhafi, in anul 2011. Partea de est a tarii - inclusiv orasele Adjabiya si Benghazi - se afla sub controlul Administratiei recunoscute de comunitatea internationala. Periferia orasului Benghazi, cartiere ale orasului Sirt, orasele Nofilia si Derna, situate in nordul tarii, sunt ocupate de reteaua terorista Statul Islamic. Partea de vest a tarii este sub controlul unor militii islamiste.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Tunisia zid nisip granita Libia, #zid nisip Statul Islamic, #bariera nisip terorism Tunisia , #Tunisia